Prinsesse Ingrid Alexandra:

Tilbake på skolen

Prinsesse Ingrid Alexandra er friskmeldt etter å ha testet positivt for covid-19.

FRISK: Prinsesse Ingrid Alexandra er frisk etter å ha testet positivt for corona. Det bekrefter kronprinsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FRISK: Prinsesse Ingrid Alexandra er frisk etter å ha testet positivt for corona. Det bekrefter kronprinsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 66.18% Første dose: 75.70%

Prinsesse Ingrid Alexandra (17) er friskmeldt fra covidsykdom og tilbake på Elvebakken skole. Det bekrefter kronprins Haakon (48) til NRK.

22. august ble det kjent at prinsessa hadde blitt smittet av coronaviruset, og at hun var i isolasjon hjemme på Skaugum. Det meldte kongehuset i en pressemelding.

Resten av kronprinsfamilien ble også testet, med det var imidlertid ingen andre som var smittet.

- Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen utsetter mandagens besøk til UngInvest i Modum, og Kronprinsparet vil utsette markeringen av 20-årsjubileet for Kronprinsparets fond som skulle funnet sted på Skaugum onsdag, het det videre i pressemeldinga.

BRØT «REGEL»: I møte med kongen skal man kle seg anstendig, men Karsten Warholm valgte å ha på seg shorts, det la selvfølgelig kongen merke til. Video: NRK / Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

Fondet ble opprettet i forbindelse med kronprinsparets bryllup 25. august i 2001, og fikk navnet Kronprinsparets Humanitære Fond.

I pressemeldinga ble det også opplyst om at kronprinsen heller ikke ville delta under debarkering av Kongeskipet Norge.

Fullvaksinerte

I februar opplyste Slottet at kong Harald (84) og dronning Sonja (84) hadde fått sin andre vaksinedose mot coronaviruset. Den første dosen fikk kongen og dronningen 13. januar.

Da prinsessa ble smitta var det første gang et medlem av den norske kongefamilien testet positivt for coronaviruset, ifølge NTB. Kongeparet satt imidlertid i karantene i november i fjor etter at en ansatt ved slottet testet positivt.

14 medarbeidere ved Slottet ble satt i karantene som følge av hendelsen. Både kongen og dronningen testet imidlertid negativt.

Kong Harald og dronning Sonja på tur med Kongeskipet Norge. Video: Andreas Fadum Vis mer

Kongelig karantene

Også i mars 2020 var kongeparet i karantene etter et statsbesøk til Jordan. Dette førte blant annet til at kongen måtte lede det ukentlige statsrådet over telefon.

I desember delte det norske kongehuset en rekke bilder fra hvordan det så ut da kongen holdt statsråd fra karantene.

Prinsesse Ingrid Alexandra er nummer to i arverekken til den norske tronen etter kronprins Haakon, og går til daglig på studiespesialiserende linje ved Elvebakken videregående skole.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer