Ghislaine Maxwell

Tilbyr 251 millioner for å slippe ut

Ghislaine Maxwell, som er siktet for å ha hjulpet den avdøde Jeffrey Epstein med å begå seksuelle overgrep mot mindreårige, tilbyr å betale 28,5 millioner dollar (om lag 251 millioner kroner) for å få slippe ut mot kausjon.

PARTNERE: Den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein sammen med nå fengslete Ghislaine Maxwell i 2005. Foto: Joe Schildhorn/Patrick McMullan via Getty Images
PARTNERE: Den avdøde finansmannen Jeffrey Epstein sammen med nå fengslete Ghislaine Maxwell i 2005. Foto: Joe Schildhorn/Patrick McMullan via Getty Images Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Den britiske sosietetskvinnen (58) sitter varetektsfengslet ved Metropolitan detention center i Brooklyn i New York. Hun er siktet for å ha hjulpet den overgrepsdømte og nå avdøde finansmannen Jeffrey Epstein, med å finne mindreårige jenter som så ble utsatt for seksuelle overgrep. Hun er også siktet for å ha begått mened.

Rettssaken mot henne skal etter planen starte i juli neste år, og Maxwell risikerer opp til 35 år i fengsel dersom hun blir dømt.

Nå har advokatene hennes sendt inn nye dokumenter til rettssapparatet hvor de sier at hun er villig til å betale 28,5 millioner dollar (om lag 251 millioner kroner) i kausjon, melder The Guardian og CNN.

Ny ektemann

Ifølge dokumentene giftet Maxwell seg i 2016. Ektemannen er ikke navngitt, men et brev fram ham er lagt ved. Der skriver ektemannen at Maxwell ikke gikk under jorda fordi hun prøvde å unngå politiet, men på grunn av «en intens mediestorm og trusler» etter at Epstein (66) ble arrestert og seinere døde i en fengselscelle i august 2019.

Epstein døde i New York, mens han satt varetektsfengslet siktet for menneskehandel.

Ifølge de nye dokumentene foreslår Maxwell at hun slipper ut mot en gigantisk kausjon som blant annet består av verdier i tre hjem hun og ektemannen eier samt andre eiendeler.

- Hun ønsker ikke noe mer enn å forbli i dette landet og slåss mot anklagene mot seg, som er basert på ubekreftede vitnemål fra en håndfull vitner om hendelser, som fant sted for over 25 år siden, skriver advokatene til Maxwell.

De hevder også at at mediene har «nådeløst ødelagt henne» i langt flere artikler enn det som er blitt skrevet om den nå dømte sexforbryteren og komikeren Bill Cosby og den nå dømte sexforbryteren og tidligere hollywoodmogulen Harvey Weinstein.

ARRESTERT: Fungerende statsadvokat i New York, Audrey Strauss, peker ut Ghislaine Maxwell som medhjelperen til sexforbryteren Jeffrey Epstein. Video: AP Vis mer

- Frykt

- Hennes kjærlighet til ektemannen var hovedgrunnen til at hun forble så nærme som mulig mens hun kjempet for sin uskyld. Da hun flyttet, var det hele tida bare av frykt for å bli oppdaget av pressen eller folk som ville ta loven i egne hender - frykten var forståelig. Den eneste grunnen til at hun var tvunget til å finne stille steder å oppholde seg hele tida, skyldtes hvordan den hylende mobben på Twitter og andre sosiale medier ville ha skalpen hennes, skriver en ikke navngitt støttespiller i dokumentene og legger til:

- Hun skjulte seg aldri fra myndighetene og er frustrert over at hun aldri hadde muligheten til å snakke med dem personlig for å slå tilbake mot alle løgnene som flommet ut i mediene.

Maxwell ble arrestert av FBI 2. juli i år på eiendommen Tuckedaway i New Hampshire. Påtalemyndigheten mener hun hadde levd der i skjul, og at hun også hadde skjult identiteten sin da hun kjøpte stedet.

I juli ble hun nektet løslatelse mot kausjon etter at påtalemyndigheten hadde argumentert for at det var stor fare for at hun ville rømme landet.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i den nye Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

I husarrest

I den nye kausjonssøknaden foreslår hun at hun skal bo i husarrest i New York hos en bekjent med sikkerhetsvakter 24 timer i døgnet og elektronisk overvåking. Maxwell, som også er britisk og fransk statsborger, sier også fra seg retten til å søke om å bli utlevert dersom hun får innvilget kausjon.

Foruten Maxwells egne verdier er en sikkerhetsspesialist villig til å plassere én million dollar i kausjonen. Sju nære venner og familiemedlemmer er villige til å bruke fem millioner dollar av sine verdier.

SVARER: Slik svarte kronprins Haakon på spørsmål om at både han og kronprinsesse Mette-Marit flere ganger i perioden 2011 til 2013 møtte overgrepsdømte Jeffrey Epstein. Video: NTB Scanpix Vis mer

Advokatene til Maxwell sier, ifølge The Guardian, at sosietskvinnen som blant annet hadde bånd til det britiske kongehuset, har gått ned i vekt og lider av hårtap etter at hun ble arrestert. Hun skal også ha blitt utsatt for gjentatte og omfattende ransakinger. Advokatene hevder også at hun ikke får tilstrekkelig beskyttelse mot coronaviruset, som skal ha rammet 80 andre innsatte og ansatte i fengselet hvor hun oppholder seg.

Ledelsen ved fengselet har opplyst at hun har en god helsetilstand, og at hun blir behandlet som andre innsatte.

En talsperson for påtalemyndigheten, Audrey Strauss, ville ikke kommentere kausjonsøknaden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer