«Farmen kjendis»:

Tiril vant «Farmen kjendis»: - Sårt å høre at jeg hadde dolket dem i ryggen

Tiril Sjåstad Christiansen gikk helt til topps i «Farmen kjendis».

VINNEREN: Tiril Sjåstad Christiansen slo Kathrine Sørland på målstreken i «Farmen Kjendis» 2019. Her jubler hun rett etter seieren. Video: Miriam Bakkejord Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For første gang i «Farmen kjendis» sin tre år lange historie ble en kvinnelig vinner kåret søndag kveld. Etter en intens og ikke minst svært jevn kunnskapskonkurranse mot Kathrine Sørland (38), kunne Tiril Sjåstad Christiansen (23) endelig slippe jubelen løs.

- Det føles helt uvirkelig, sa 23-åringen til Dagbladet like etter at seieren var et faktum i fjor.

- Vi jobbet mest

Nå, et drøyt halvt år siden innspillingen, er Sjåstad Christiansen fremdeles i ekstase over å ha gått helt til topps etter å ha slått sin gode venninne på målstreken.

- Det var veldig jevnt, og vi ville bare hjelpe hverandre siden vi hadde lyst til at begge skulle vinne. Til slutt fikk vi streng beskjed om at vi måtte slutte å samarbeide, for det var bare en som kan vinne, sier hun lattermildt.

VINNER: Etter en intens konkurranse, kunne Tiril Sjåstad Christiansen slippe jubelen løs og kalle seg vinneren av «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2
VINNER: Etter en intens konkurranse, kunne Tiril Sjåstad Christiansen slippe jubelen løs og kalle seg vinneren av «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

23-åringen forteller at det ikke gikk opp for henne med det første at hun hadde vunnet.

- Begge fikk jo feil på siste spørsmål, så da ble jeg irritert, helt til Gaute (Gaute Grøtta Grav journ. anm.) gratulerte meg. Jeg fikk helt sjokk og ble så emosjonell, for jeg var så sliten, minnes hun.

Skikjøreren innrømmer at det like så godt kunne vært Sørland som kunne vunnet - noe hun hadde unt venninnen.

- Jeg tror grunnen til at vi sto sammen i finalen var fordi det var vi som gjorde mest, vi sto rett og slett på mest i løpet av oppholdet. Vi jobbet ræva av oss for å klare ukeoppdragene, og til sjuende og sist tror jeg det er de som vil det mest, og jobber mest, som står i finalen, sier hun.

- Hadde du trodd du skulle stå igjen til slutt da du ble med på «Farmen» i fjor?

- Da visste jeg ikke hvem andre som skulle være med, men jeg hadde et håp. Jeg sa til produksjonen helt i starten at jeg selvfølgelig hadde jeg et mål om å vinne og jeg ville jo selvsagt det. Det var jo også derfor jeg var med.

SAMLET: Årets «Farmen kjendis»-cast poserer sammen med programleder Gaute Grøtta Grav like etter finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2
SAMLET: Årets «Farmen kjendis»-cast poserer sammen med programleder Gaute Grøtta Grav like etter finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Dolket i ryggen

I løpe av seks uker på Li Gaard utviklet vinneren et nært vennskap til samtlige deltakere. I ettertid er det spesielt forholdet til Svein «Charter-Svein» Østvik som har fått mye oppmerksomhet i norsk presse. Det var nok trolig mange som derfor fikk sjokk søndag kveld da Østvik ikke ga sin stemme til venninnen.

- Hva har du ofret for denne seieren?

- Jeg har ikke ofret noe særlig, men under finalen fikk vite at noen mente jeg hadde tenkt litt for mye på konkurransen den siste uka og at jeg hadde vært litt for egoistisk. Jeg hadde sagt klart og tydelig fra om at jeg hadde blitt kjempeglad i alle, men at det bare er én som kan vinne, sier hun og fortsetter:

- Det var ikke for å være slem, men jeg ville stå øverst på pallen, og da måtte jeg ta de valgene jeg gjorde. Det angrer jeg ikke på i det hele tatt. Vi er like gode venner i dag, heldigvis.

Sjåstad Christiansen innrømmer at også hun ble sjokkert over at Østvik valgte å gi stemmen sin til Kathrine Sørland i stedet.

- Jeg fikk litt sjokk, og syntes det var litt sårt å høre at både Svein og Ronald mente jeg hadde dolket dem i ryggen. Men det hadde blitt det samme om jeg valgte ei jente som førstekjempe, da hadde jeg satt Kathrine i fare.

- Skittent spill

At hun ikke vant stemmene til de andre deltakerne ga 23-åringen mer motivasjon til å vinne.

VEKTTAP: Charter-Svein viser fram og forteller om forandringen kroppen hans gikk gjennom på «Farmen»-gården. Vis mer

- Jeg har sagt i ettertid til Svein at jeg beklager det jeg gjorde, men jeg synes ikke jeg gjorde noe feil. Svein klarte jo å komme seg inn igjen uansett.

- Jeg synes ikke jeg spilte skittent i det hele tatt. Jeg har snakket med Svein om det i ettertid, og han beklager virkelig for at han ikke ga meg stemmen sin. Han sa at han følte at jeg spilte mye den siste uka, men sånn er det jo. De hadde nok gjort det samme i min posisjon, og jeg ba ham huske på at det bare var et tv-show og ikke virkeligheten.

Svein Østvik begrunner stemmegivningen sin overfor Dagbladet.

- Det var fordi jeg synes Kathrine overrasket mest. Tiril hadde mange av egenskapene synlig helt fra starten av, mens Kathrine viste mest overraskende «skills» og sto på veldig under hele oppholdet. Det var ikke noe lett valg for begge var utrolig viktige på gården, sier han.

Hva «Farmen»-vinneren skal gjøre med bilen hun vant har hun foreløpig ikke bestemt seg for.

Saken fortsetter nedenfor.

OKSEDRAMA: Det oppstod stor dramatikk på gården da oksen «Sondre» gikk til angrep på deltagerne. Vis mer

Glad det var over

Kathrine Sørland, som hadde et poeng mer enn 23-åringen før kunnskapskonkurransen startet, innrømmer at en glipp på en av oppgavene kan ha hatt stor påvirkning på utfallet.

- Jeg hadde jo riktig svar, men så bokstavene i feil rekkefølge bare. I tillegg var de så snirklete og vanskelig å forstå - en rein misforståelse rett og slett. Utrolig kjipt at jeg ikke bare konsentrerte meg mer om å få riktig bokstav på riktig grønnsak, sier hun oppgitt.

- Du og Tiril hadde vært like lenge på gården, så blir du slått på målstreken. Hvordan føltes det?

- Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, men jeg var så happy jeg. Selvfølgelig vil man gi alt, men jeg var så glad for at jeg var ferdig.

Sørland forteller at hun ser på seg selv som en vinner etter seks uker på realitygården, og påpeker at det ikke er noen annen hun unner mer enn seier enn Tiril Sjåstad Christiansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer