Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tommy Sharif:

Tisset på seg på glattcella

Tommy Sharif tilbrakte tre måneder i fengsel i 2017 etter å ha unndratt 1,7 millioner skattekroner. Nå forteller han åpent om arrestasjonen og tida som innsatt.

ÆRLIG: «Farmen kjendis»-aktuelle Tommy Sharif åpner opp om tida han tilbrakte i fengsel i 2017. Foto: Morten Eik
ÆRLIG: «Farmen kjendis»-aktuelle Tommy Sharif åpner opp om tida han tilbrakte i fengsel i 2017. Foto: Morten Eik Vis mer

I 2017 ble «Farmen kjendis»-aktuelle Tommy Sharif (43) dømt til ni måneder ubetinget fengsel i Nedre Romerike tingrett.

Bakgrunnen for dommen var at 43-åringen hadde unnlatt å oppgi om lag 5,9 millioner kroner til skattemyndighetene i perioden 2011 til 2014. I tillegg til fengselsdommen ble Sharif nødt til å betale en bot på 200 000 kroner.

I et stort intervju med VG åpner Sharif nå opp om arrestasjonen i 2015, og tida som innsatt i Ilseng fengsel på Hamar i 2017.

OVERRASKER: Her dukker Kanye West opp i et fengsel i Huston. Bilder fra CNN, Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Fikk ikke sove

Sharif forteller til avisa at han satt på glattcella da det smalt.

- Jeg satt i glattcella mens tusen tanker fløy rundt i hodet mitt, og jeg fikk beskjed om at jeg var mistenkt for ikke å ha betalt skatt og moms og at øvre strafferamme var seks år i fengsel. Det er første gang jeg har tisset på meg i voksen alder, innrømmer Sharif.

På tidspunktet 43-åringen ble pågrepet hadde ni av Sharifs selskaper blitt slått konkurs, og han skyldte om lag 94,5 millioner kroner.

Politiet fikk ransakingsordre og gjennomsøke Sharifs hjem, lillebrorens butikk, et lager på Nedre Romerike samt regnskapsførerens lokaler. Ransakingsordren førte til at 43-åringen måtte bli værende i glattcella over natta.

2015: Her ser man politiet undersøke Tommy Sharifs forretningslokaler i Oslo. Foto: NTB Scanpix
2015: Her ser man politiet undersøke Tommy Sharifs forretningslokaler i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sharif forteller at han ikke klarte å sove, og at han tenkte at folk kom til å «se stygt på ham» og «spytte på ham» når han kom ut igjen.

Som tidligere nevnt erkjente Sharif straffskyld for alt han var siktet for under rettssaken i 2017. Den gang uttalte han i retten at det hadde vært en stor belastning at saken tok så lang tid, og at han hadde et sterkt ønske om å bli ferdig med saken.

Sharif beskrev også at «livet hadde stått på vent» som følge av saken.

- FORFERDELIG: Ole Martin Alfsen, også kjent som «slakteren» i «4-stjerners middag», mener det var enormt underholdende å se Tommy Sharif i programmet for sju år siden. Superlativene uteblir imidlertid når det kommer til Sharifs kokkekunnskaper. Video: TVNorge Vis mer

Knakk sammen

Til VG forteller Sharif at han før soningen fikk signaler om at han bare skulle sone i to måneder, men at han etter noen uker i fengsel fikk beskjed om at han måtte være der i tre.

Dette førte til at han knakk sammen, og den tidligere dekk-kongen forteller at han derfor prøvde å holde maska og ta seg sammen i fengselet.

Til avisa avslører Sharif at han gikk ned 20 kilo i fengselet, og at hundrelappene han fikk gikk til å kjøpe nudler. Dagene i fengsel brukte han på å kjøre truck.

GIKK NED 20 KILO: Sharif avslører at han gikk drastisk ned i vekt under oppholdet i fengselet. Her avbildet i 2006. Foto: NTB Scanpix
GIKK NED 20 KILO: Sharif avslører at han gikk drastisk ned i vekt under oppholdet i fengselet. Her avbildet i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I intervjuet benytter Sharif også anledningen til å beklage og innrømmer at han aldri kommer til å klare å gjøre opp skattekravet sitt.

- Derfor sier jeg unnskyld til hele Norge én gang til. Jeg har stjålet skattepenger, men håper å bli tilgitt. Jeg er ikke stolt. Til alle gründere der ute vil jeg bare oppfordre om å gjøre det etter boka, forteller han til avisa.

Sharif er klar på at han kommer til å gå personlig konkurs en dag, og beskriver at han i dag står «på bar bakke» når det kommer til økonomien.

Tapte i retten

Den siste tida har striden mellom «Farmen kjendis»-aktuelle Tommy Sharif og Stormberg-eier Steinar J. Olsen (49) preget overskriftene i norske medier.

Bakgrunnen for striden er at Olsen i januar valgte å stevne Sharif for ærekrenkende og hensynsløs atferd. Dette på bakgrunn av et Facebook-innlegg som Sharif la ut om ham, hvor han blant annet hevdet at turtøyprodusenten utnytter Nav-systemet og at eieren har syltet ned penger i Kina.

Olsen skal ha bedt ham om å fjerne Facebook-innleggene, noe 43-åringen først avviste, før han like før jul i fjor snudde. Da skrev han et nytt innlegg på Facebook hvor han beklage seg og tilbød seg å slette innleggene.

Til tross for det beklagende innlegget ble stevningen likevel sendt, og ifølge Børsen som har fått tilgang på dommen fra Kristiansand tingrett, er Sharif dømt til å betale 130 000 kroner til Olsen i tillegg til å betale saksomkostninger, advokatutgifter og rettens gebyrer.