Ivanka Trump:

Tjente 34 millioner på farens hotell i fjor

Seniorrådgiver og presidentdatter Ivanka Trump tjente i fjor nesten 35 millioner kroner på sin eierandel i Donald Trumps hotell nær Det hvite hus i Washington.

HOTELLGEVINST: Ivanka Trump tjente elleville summer på pappa Donald Trumps hotell i fjor, og kan smile hele veien til banken. Foto: NTB Scanpix
HOTELLGEVINST: Ivanka Trump tjente elleville summer på pappa Donald Trumps hotell i fjor, og kan smile hele veien til banken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er bare småpenger i forhold til hva presidenten selv tjente på hotellet. Det hvite hus oppga i mai at Donald Trump i 2018 hadde en inntekt på 3,78 milliarder kroner, hvorav 350 millioner kroner kom fra hotellet.

Dokumentene som ble offentliggjort av Det hvite hus fredag, viser at Ivanka Trump samme år håvet inn minst 8,7 millioner kroner på vesker, sko og kjoler fra eget motemerke. Det er en nedgang på rundt 35 millioner fra 2017.

Trump sa i fjor at hun legger ned klesselskapet for å konsentrere seg om jobben som rådgiver i Det hvite hus.

Ektemannen Jared Kushner tjente i fjor flere millioner dollar på i boliger i New York. Han har en eierandel verdt minst 215 millioner kroner i eiendomsselskapet Cadre, viser dokumentene.

Jobbet for pappa

Ivanka Trump ble tidlig indoktrinert i det rampelyset hadde å by på. Da hun ble født var faren hennes allerede en suksessfull eiendomskonge, og moren Ivana Trump var også svært synlig som modell, forretningskvinne og forfatter.

Som 14-åring gikk hun inn i modellbransjen, og da tida foran kameraet og på catwalken var over, gikk den unge Trump-datteras liv i en helt annen retning. Hun startet på forretningsskolen Wharton, og gikk inn farens selskap da hun ble uteksaminert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer