Ivanka Trump og Jared Kushner:

Tjente millioner under presidentperioden

En ny rapport stiller ekteparet i et svært dårlig økonomisk lys.

GRANSKET: Jared Kushner og Ivanka Trump har fått gjennomgått sin økonomi av en uavhengig organisasjon som undersøker regjeringen. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP/NTB
GRANSKET: Jared Kushner og Ivanka Trump har fått gjennomgått sin økonomi av en uavhengig organisasjon som undersøker regjeringen. Foto: Alex Wong/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Trump-familiens residens i Det hvite hus er over, og Joe Biden (78) har inntatt bygningen for å styre USA de neste fire åra.

Det er ikke bare den tidligere presidenten, Donald Trump (74), som må finne nye ting å fylle hverdagen med. Også datteren Ivanka Trump (39) og ektemannen Jared Kushner (40) står overfor en ny retning i livet.

De jobbet nemlig begge i Trump-administrasjonen som henholdsvis rådgiver og seniorrådgiver for den amerikanske presidenten.

Ekteparet har ikke mottatt lønn fra det offentlige, for å slippe anklager om nepotisme, som vil si slektninger som får urettmessige fordeler.

Likevel har duoen hatt nok til Himalaya-salt i grøten. Inntektene fra presidentperioden overstiger nemlig lønnen de ville fått offentlig mange hundre ganger.

Svimlende summer

Den ideelle organisasjonen CREW, som er en uavhengig regjeringsetikk- og vakthundorganisasjon, har nemlig gått gjennom parets økonomi.

I en rapport avdekker organisasjonen at Trump og Kushner tjente mellom 172 og 640 millioner dollar under fireårsperioden. Ekteparet har altså dratt inn opp til 5,41 milliarder norske kroner mens Donald Trump har ledet USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer