Kygo:

Tjente nesten en kvart milliard

Hardt arbeid har lønt seg for den norske artisten.

TJENER FETT: Fjoråret var litt av et år for Kygo. Som følge av en rekke konserter og royalties, kan selskapet hans skilte med en omsetning på nærmere en kvart milliard. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TJENER FETT: Fjoråret var litt av et år for Kygo. Som følge av en rekke konserter og royalties, kan selskapet hans skilte med en omsetning på nærmere en kvart milliard. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Den norske artisten Kyrre Gørvell-Dahll (27), bedre kjent under artistnavnet Kygo, er en av få artister som virkelig har klart å slå an internasjonalt. Samarbeid med stjerner og tropisk, elektronisk musikk har satt ham på verdenskartet, noe som gjør ham til en ettertraktet liveartist.

Slikt blir det også penger av. Dagens Næringsliv (DN) skriver at fjoråret var meget godt for bergenseren, som etter 87 konserter i 31 land klarte å omsette for hele 243,8 millioner norske kroner.

Avisa skriver at 181 av disse millionene kommer fra konserter, mens de resterende pengene skyldes alt fra streaming til andre betalte oppdrag. 40,7 av dem kommer blant annet fra royalties.

Det gode året betyr at de nå sitter igjen med et resultat på hele 90 millioner kroner før skatt, som etter skatt gir et nettoresultat på 69,3 millioner kroner.

POPULÆR: - Han er den artisten som har nådd èn milliard avspillinger på Spotify på kortest tid, sier Ellen DeGeneres før Kygo fremfører hiten «Stole the Show» med sanger Parson James. Video: Med tillatelse fra TV3. Vis mer

Millioner i aksjer

- 2018 bar preg av massiv turnévirksomhet og var året med det høyeste antallet konserter han har avholdt. Derfor er antallet gått ned i år, sier Kygos stefar Jan Bjordal, som sammen med mor og styreleder Kjersti Gjerde styrer konsernet, til DN.

Artisten har dessuten også en portefølje med finansielle investeringer verdt rundt 88,8 millioner kroner. For å bygge opp dette har selskapet brukt rådgivere, men de vil ikke uttale seg om hvilke.

Det krever sitt å ha nærmere 90 konserter i løpet av et år, og familien er opptatt av at artisten blir skjermet. I tillegg har de med en personlig trener på turneen, og sørger for at han får nok søvn og har et godt kosthold.

Likevel opplyser de at turnélivet trolig ikke vil se noen umiddelbar ende med det første.

- Da Kyrre gjorde sine første konserter for fem og et halvt år siden, så vi for oss at det ville være over i løpet av tre til fem år - som en vanlig artistsyklus. Nå har det pågått lenger enn dette, og det skjer fortsatt mye, sier stefaren, og fortsetter:

- Han liker å møte fansen, og det skjer på turné. Heldigvis har han ikke en ekstravagant livsstil der han er nødt til å tjene masse penger. Han kan derfor selv velge hvor mye han vil turnere. Det er en viktig frihet.

Gørvell-Dahll har sammen med manageren startet plateselskapet Palm Tree Records, som eies av Sony. Det kan derfor hende at han på sikt vil bli mer å se i studio enn på scenen.

Artisten har de siste åra også satset på effekter som hodetelefoner og klær, gjennom selskapet Kygo Life AS. Fjorårets resultat var på minus 13 millioner kroner, men Bjordal sier at de likevel er forberedt på å satse videre på hodetelefonene.

Kjøpte villa

Selv om Kygo lever en relativt skjermet og beskjeden livsstil, skapte han i høst overskrifter da han kjøpte seg en ny bolig i Bergen.

I en pressemelding ble det opplyst om at artisten hadde bladd opp elleville 41 millioner for en eiendom på adressen Hopsnesvegen 120 i Bergen. Med det har 27-åringen kjøpt tidenes dyreste bergensbolig noensinne.

- Nå får jeg plass til gjester og inspirerende omgivelser som er perfekt til å lage musikk, sa han den gang.

BERGENS DYRESTE: Villaen i Hopsnesvegen 120 er nå solgt. Foto: Willy Haraldsen i Tourist Photo
BERGENS DYRESTE: Villaen i Hopsnesvegen 120 er nå solgt. Foto: Willy Haraldsen i Tourist Photo Vis mer

Den nye eiendommen er i tillegg bare 300 meter fra artistens barndomshjem, så dette er kjente trakter for artisten.

Med den store luksuseiendommen håper han å kunne invitere kolleger på besøk. Han fortalte nemlig at han gjerne vil vise fram Bergen til sine utenlandske venner. Det er derimot ikke kjent om han får flyttet inn med en eneste gang. Huset kan nemlig kreve enkelte oppgraderinger før det blir mulig å leve der.

Eiendommen inneholder åtte soverom, flere stuer, eget bibliotek og en stor borggård med hestestall. Totalt er bygningen på over 1000 kvadratmeter.

I tillegg til kjøpesummen på 41 millioner kroner, må nok Gørvell-Dahll investere store summer for å oppgradere det over 1000 kvadratmeter store huset og eiendommen rundt.