Kygo:

Tjente nesten en kvart milliard

Hardt arbeid har lønt seg for den norske artisten.

TJENER FETT: Fjoråret var litt av et år for Kygo. Som følge av en rekke konserter og royalties, kan selskapet hans skilte med en omsetning på nærmere en kvart milliard. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TJENER FETT: Fjoråret var litt av et år for Kygo. Som følge av en rekke konserter og royalties, kan selskapet hans skilte med en omsetning på nærmere en kvart milliard. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske artisten Kyrre Gørvell-Dahll (27), bedre kjent under artistnavnet Kygo, er en av få artister som virkelig har klart å slå an internasjonalt. Samarbeid med stjerner og tropisk, elektronisk musikk har satt ham på verdenskartet, noe som gjør ham til en ettertraktet liveartist.

Slikt blir det også penger av. Dagens Næringsliv (DN) skriver at fjoråret var meget godt for bergenseren, som etter 87 konserter i 31 land klarte å omsette for hele 243,8 millioner norske kroner.

Avisa skriver at 181 av disse millionene kommer fra konserter, mens de resterende pengene skyldes alt fra streaming til andre betalte oppdrag. 40,7 av dem kommer blant annet fra royalties.

Det gode året betyr at de nå sitter igjen med et resultat på hele 90 millioner kroner før skatt, som etter skatt gir et nettoresultat på 69,3 millioner kroner.

Millioner i aksjer

- 2018 bar preg av massiv turnévirksomhet og var året med det høyeste antallet konserter han har avholdt. Derfor er antallet gått ned i år, sier Kygos stefar Jan Bjordal, som sammen med mor og styreleder Kjersti Gjerde styrer konsernet, til DN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer