Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

TMZ: Spacey og Seagal slipper én metoo-anklage hver

Påtalemyndigheten i Los Angeles tar ikke ut tiltale mot Kevin Spacey og Steven Seagal for overgrep som skal ha funnet sted for 25 år siden, melder TMZ.

ETTERFORSKES: Kevin Spacey og Steven Seagal slipper tiltale i minst én sak hver på grunn av at sakene der de er anklaget for seksuelle overgrep ville ha vært foreldet. Foto: AP / NTB scanpix
ETTERFORSKES: Kevin Spacey og Steven Seagal slipper tiltale i minst én sak hver på grunn av at sakene der de er anklaget for seksuelle overgrep ville ha vært foreldet. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nettstedet TMZ , som siterer de juridiske dokumentene i saken, er det statsadvokaten i Los Angeles som ikke vil ta ut tiltale i sakene mot skuespillerne for de 25 år gamle angivelige hendelsene.

For Spacey sin del dreier det seg om en episode der en mann hevder at skuespilleren begikk seksuelle overgrep mot ham i 1992.

Siden saken var over 25 år og dermed foreldet, konkluderte påtalemyndigheten med at det ikke var nødvendig å se nærmere på troverdigheten ved bevisene i saken.

En lignende konklusjon ble trukket for saken til Seagal, der en kvinne har hevdet at Seagal begikk seksuelle overgrep mot henne i 1993.

Nye anklager

Spacey er fremdeles under etterforskning for nye anklager mot ham som dukket opp i Los Angeles i august. Omstendighetene rundt de nye anklagene er foreløpig ikke kjent.

I juli ble det kjent at også britisk politi har igangsatt utvidet etterforskning etter nye påstander om seksuelle overgrep begått av Spacey.

Politiet i London mottok mellom februar og april i år tre nye påstander om at den amerikanske skuespilleren hadde forgrepet seg mot menn i London og Gloucester i perioden mellom 1996 og 2013, etter det BBC erfarer.

London-politiet har til sammen seks etterforskningssaker mot Spacey på bordet. Fem av dem dreier seg om seksuelle overgrep og den sjette om overgrep.

Over 30 menn

Den Oscar-vinnende 58-åringen er anklaget for seksuelle overgrep fra over 30 menn. Spacey har sagt han ikke husker noe, men valgte likevel å beklage i offentlighet. I ettertid har Spacey avvist fullstendig alle andre anklager som har dukket opp.

Spacey vant Oscar-pris både for sin innsats i «American Beauty» i 2000 og «Usual Suspects» i 1996. I perioden fra 2004 til 2015 var han kunstnerisk leder ved London-teateret The Old Vic.

Skuespilleren fikk i november i fjor sparken fra Netflix' suksesserie «House of Cards» som følge av anklagene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!