Sophie Elise:

To menn bøtelagt for å ha delt intimt bilde av Sophie Elise

- Dette er en seier for meg, skriver bloggeren.

FORNØYD: Blogger Sophie Elise Isachsen er lettet over at politiet tok saken hennes på alvor. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FORNØYD: Blogger Sophie Elise Isachsen er lettet over at politiet tok saken hennes på alvor. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I september ble det kjent at politiet hadde henlagt toppblogger Sophie Elise Isachsens (23) anmeldelse av spredning av private bilder på nett.

Bloggeren anmeldte Facebook-gruppa «Mannegruppa Ottar».

Etter at hun klagde på politiets henleggelse, har de nå snudd. Det er TV 2 som først omtaler saken.

Nå er to personer fra den kontroversielle Facebook-gruppa bøtelagt for å ha delt de intime bildene av bloggeren.

«Politiet har konkludert med at de har begått straffbare handlinger eller at de har brutt straffeloven og derfor gitt de bøter på 15.000», forteller Isachsen i et Facebook-innlegg.

Videre i innlegget skriver 23-åringen at hun er lettet over nyheten.

«Dette er en seier for meg, men så mange andre også om man tenker på det større bildet. Dette er en av de første sakene i sin sjanger som har blitt håndtert sånn og faktisk gitt bøter for spredning av et bilde. Suck on that, Mannegruppa Ottar», skriver hun i innlegget.​

- Overrasket

Det var høsten 2016 det kom frem at «Mannegruppa Ottar» hadde hetset bloggeren grovt i Facebook-gruppa. Flere av kommentarene var av seksuell karakter, mens andre var så drøye som drapstrusler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer