FORNØYD: Blogger Sophie Elise Isachsen er lettet over at politiet tok saken hennes på alvor. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FORNØYD: Blogger Sophie Elise Isachsen er lettet over at politiet tok saken hennes på alvor. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Sophie Elise:

To menn bøtelagt for å ha delt intimt bilde av Sophie Elise

- Dette er en seier for meg, skriver bloggeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I september ble det kjent at politiet hadde henlagt toppblogger Sophie Elise Isachsens (23) anmeldelse av spredning av private bilder på nett.

Bloggeren anmeldte Facebook-gruppa «Mannegruppa Ottar».

Etter at hun klagde på politiets henleggelse, har de nå snudd. Det er TV 2 som først omtaler saken.

Nå er to personer fra den kontroversielle Facebook-gruppa bøtelagt for å ha delt de intime bildene av bloggeren.

«Politiet har konkludert med at de har begått straffbare handlinger eller at de har brutt straffeloven og derfor gitt de bøter på 15.000», forteller Isachsen i et Facebook-innlegg.

Videre i innlegget skriver 23-åringen at hun er lettet over nyheten.

«Dette er en seier for meg, men så mange andre også om man tenker på det større bildet. Dette er en av de første sakene i sin sjanger som har blitt håndtert sånn og faktisk gitt bøter for spredning av et bilde. Suck on that, Mannegruppa Ottar», skriver hun i innlegget.​

- Overrasket

Det var høsten 2016 det kom frem at «Mannegruppa Ottar» hadde hetset bloggeren grovt i Facebook-gruppa. Flere av kommentarene var av seksuell karakter, mens andre var så drøye som drapstrusler.

Isachsen leverte flere skjermbilder til politiet, men anmeldelsen ble ikke tatt videre på grunn av «manglende bevis».

I oktober ble det imidlertid kjent at politiet hadde gjenopptatt saken etter at bloggeren klaget på henleggelsen. Hun fortalte til Dagbladet den gang at hun hadde stor tro på sin egen sak.

- Jeg hadde jo bevisene på min side og en hel haug av materiale, jeg vet hva som har skjedd og hvem som har skyld i det. Jeg har ikke behov for at noe skal komme fram, jeg har bare behov for å få rettferdighet, sa hun.

Det ble derfor en stor glede da politiet tok klagen hennes på alvor.​

- Jeg ble så glad! Skikkelig overrasket, for jeg hadde på en måte innstilt meg på nederlag etter at jeg gang på gang ble møtt med motgang når jeg var så sikker på å få hjelp, sa hun den gang.

- Ikke noe man skal tåle

Sophie Elise Isachsen, som har vært en av landets største bloggere i flere år, har flere ganger åpnet seg om nettmobbingen hun og mange andre opplever.

- Netthets er et stort problem som dessverre mange blir utsatt for. Det er mange som meg som opplever at man ikke kommer noen vei med anmeldelse. Det virker som det er en utakt mellom lov og slik samfunnet har blitt. For at man skal kunne føle seg trygg på nett må det bli et bedre vern av enkeltpersoner som utsettes for slikt.

- Drap og voldstrusler er ikke noe man skal tåle. Om man er en offentlig person eller en privat person, har hun sagt.​

NYTT PROGRAM: «Sophie Elises verden» på TV 2 Livsstil følger bloggeren, forfatteren og artisten Sophie Elise Isachsen gjennom en tung, men samtidig givende tid. Video: TV 2 Vis mer

Anmeldte 15 personer

I likhet med Sophie Elise, har også den populære håndballspilleren Nora Mørk den siste tiden opplevd at en rekke private bilder av henne har blitt delt i sosiale medier.

I november fortalte hun til TV 2 at hun hadde blitt hacket, og at bildene var på avveie.

15 personer ble anmeldt for å ha delt bildene fra Mørks private telefon. Disse skal allerede ha fått en bot på 15 000 kroner hver fra politiet.

- Livet mitt har forandret seg veldig. Jeg har gått fra å ha det bra til å kjenne på at selvtilliten har forsvunnet. Hver dag har vært slitsom. Det er tøft å stå i det. Jeg tror ikke folk skjønner hva det gjør med en person, har Mørk uttalt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer