- Tøffeste samtalen jeg har hatt

Kim Kardashian West raser mot rettssystemet i USA og deler varme ord om Brandon Bernard, som i natt ble henrettet.

Kim Kardashian West. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP / NTB
Kim Kardashian West. Foto: Willy Sanjuan/Invision/AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til fredag norsk tid ble 40 år gamle Brandon Bernard henrettet, som den niende i USA siden president Donald Trump åpnet for føderale henrettelser igjen i juli.

Støttespillere håpet på en omgjørelse i siste liten, og advokatene hans forsøkte å få høyesterett til å stanse henrettelsen, men fikk forespørselen avvist.

Mer enn 500 000 personer skrev under på et opprop som oppfordret Trump til å omgjøre dommen til en livstidsstraff på grunn av Bernards unge alder da drapet skjedde og hans gode oppførsel i fengsel.

- Ba meg ikke gråte

Blant dem som kjempet for at Bernard skulle få dommen omgjort, var Kim Kardashian West. I forkant av henrettelsen skrev Kardashian West på Twitter at hun hadde snakket med Brandon for «hva som sannsynligvis vil være den siste gangen».

- Den tøffeste samtalen jeg har hatt. Brandon, uselvisk som alltid, fokuserte på familien sin og forsikret seg om at de har det ok. Han ba meg om å ikke gråte fordi kampen vår ikke var over.

Etter nyheten om henrettelsen skriver realitystjerna i en lengre tråd på Twitter at Brandon var lei seg for smerten han hadde forårsaket andre.

40 år gamle Brandon Bernard ble henrettet i USA torsdag etter å ha fått en dødsstraff for et dobbeltdrap i 1999. Foto: Stacey Brownstein / Federal Public Defender for the Western District of Washington via AP / NTB
40 år gamle Brandon Bernard ble henrettet i USA torsdag etter å ha fått en dødsstraff for et dobbeltdrap i 1999. Foto: Stacey Brownstein / Federal Public Defender for the Western District of Washington via AP / NTB Vis mer

- Da han var i stolen ringte advokaten hans meg, og de hadde nettopp hatt sin siste telefonsamtale, skriver hun videre og forteller at Brandon ønsket å takke for all støtten.

- Brandon ville jeg skulle takke enhver person som jobbet på hans vegne og støttet ham på noen måte. Han var sikker på at han skulle få sjansen til å fortelle dere det selv og skrive brev til dere alle, men han ba meg fortelle dere hvor takknemlig han er.

Videre deler Kardashian det hun hevder var Brandons viktigste budskap: Å ikke vanke med feil folk.

- Han gjorde noen dårlige valg, skriver hun.

- Burde vært i live

Kardashian West forteller at de to snakket mye om musikk og at Brandon var glad i klassisk musikk.

- Jeg kan fortsette og fortsette å snakke om den fantastiske personen Brandon var. Jeg vet at han følte seg støttet og elsket og fredfull da forlot denne jorda. Dette må forandres: Vårt system er så «fucked up».

Dette er ikke første gang Kardashian West engasjerer seg i rettssystemet. I 2018 benådet president Trump den da 63 år gamle Alice Marie Johnson etter et besøk fra realitystjerna i Det hvite hus.

Også New Yorks ordfører Bill de Blasio raser over henrettelsen.

- Brandon Bernard burde vært i live. Avskaff dødsstraffen, skriver han på Twitter.

Sanger og TikTok-stjerne Madison Beer omtaler saken som hjerteskjærende.

- Hvil i fred, Brandon Bernard. Jeg kan ikke tro at jeg først nå hørte om denne situasjonen. Jeg er knust og sender mine kondolanser og bønner til hans kjære og familie, skriver hun på Twitter.

Involvert i dobbeltdrap

Bernard ble henrettet ved giftsprøyte ved et fengsel i Terre Haute i delstaten Indiana. Han var i 1999 involvert i et dobbeltdrap i Texas da han var 18 år gammel. Han og fire andre ble dømt for drapet.

Flere av dem var under 18 år og fikk dermed mildere straffer.

De ble dømt for å ha bortført, ranet og drept paret Todd og Stacie Bagley, som var ungdomsprester. De ble skutt, og deretter ble bilen deres satt fyr på med dem inni.

Støttespillere har hevdet at hans rolle i drapet var relativt liten. Blant annet skal han ha satt fyr på bilen, mens en annen person, som ble henrettet i september, var skytteren.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer