VINNER 2011: Tommy Rodahl vant «Farmen» i 2011. Det har vært en tung tid for ham etter det. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
VINNER 2011: Tommy Rodahl vant «Farmen» i 2011. Det har vært en tung tid for ham etter det. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

- Tøft når du føler at ingen vil ha deg

Slik gikk det med «Farmen»-vinnerne.

(Dagbladet): Siden 2001 har TV 2-suksessen «Farmen» herjet på TV-skjermene i de norske hjem. 12 år senere er programmet fortsatt like populært, og 732 000 satt benket da niende sesong hadde premiere i år.

VINNER 2012: Ingvild Skaare Thygesen. Foto: Stella Pictures
VINNER 2012: Ingvild Skaare Thygesen. Foto: Stella Pictures Vis mer

Én av dem som kan prise seg lykkelig over gårdsoppholdet, er Gaute Grøtta Grav (34). Ikke bare vant han første sesong av realityen og ble seriens faste programleder - i 2010 giftet han seg også med Silje Hvarnes, som vant «Farmen» i 2008.

- Vi hadde ingenting Men ikke alle vinnerne ser tilbake på «Farmen»-oppholdet med glede.

For Tommy Rodahl (50), som vant i 2011, ble de ti ukene inne på gården tyngre enn han hadde sett for seg.

VINNER 2010: Leif Birger Mækinen.
VINNER 2010: Leif Birger Mækinen. Vis mer

- «Farmen»-oppholdet gjorde noe med meg som jeg ikke kunne forutse. Det var helt klart en kombinasjon av ekstremt psykisk og fysisk press, men det psykiske var det vanskeligste. Det var veldig vanskelig å ikke kunne prate med dine kjære hjemme. Selv de små hverdagslige tingene førte til et ekstremt savn, sier han til Dagbladet.

Allerede på vei inn til gården, angret Rodahl på at han meldte seg på, men da han kom halvveis tenkte han at han måtte kjøre løpet ut for å hjelpe familien som da ikke hadde noe sted å bo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

VINNER 2004: Snorre Rotbæk  Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET
VINNER 2004: Snorre Rotbæk Foto: Bjørn Langsem/DAGBLADET Vis mer

- Da jeg ankom «Farmen», hadde jeg knapt sovet på to døgn. Jeg hadde ikke hus eller inntekt. Vi hadde ingenting, så jeg tok en sjanse, sier han, og fortsetter:

- De tre første ukene gikk jeg bare og håpet på at jeg kom med i en tvekamp, slik at jeg kunne gå ut med æren i behold. Men i fjerdeuka ble jeg storbonde, og da tenkte jeg at jeg var over halvveis. Det var da vinnerinstinktet tok over, sier 50-åringen, som i dag bor i premiehytta på Frøya sammen med familien.

- Turbulent tid Seieren skulle imidlertid ikke gjøre det veldig mye lettere for Rodahl. I november 2012 ble han tatt for fyllekjøring da han havnet i grøfta i hjemkommunen.

VINNER 2001: Gaute Grøtta Grav. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
VINNER 2001: Gaute Grøtta Grav. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer

Straffen ble 30 dagers ubetinget fengsel og en bot på 7000 kroner.

- Det har vært en turbulent tid. Jeg vil ikke tvære ut om fyllekjøringen igjen, men det har til tider vært alt annet enn enkelt, sier Rodahl, som livnærer seg som frilansjournalist og forfatter.

VINNER 2008: Silje Hvarnes, som er gift med Gaute Grøtta Grav. Foto: Knut Falch / NTB Scanpix
VINNER 2008: Silje Hvarnes, som er gift med Gaute Grøtta Grav. Foto: Knut Falch / NTB Scanpix Vis mer

Det har ikke vært lett å finne arbeid.

- Jeg har ikke akkurat valgt den letteste utveien etter «Farmen». Jeg er vel ikke kjent for å gjøre det, men det er tøft når du føler at ingen vil ha deg. Jeg har jobbet, og gjør det vel fortsatt, for ingenting. Det er ikke behov for flere folk i redaksjonene, sier han.

VINNER 2007: Mikkel Isak Eira. Foto: TV3
VINNER 2007: Mikkel Isak Eira. Foto: TV3 Vis mer

Se hva de andre «Farmen»-vinnerne gjør i dag under!

VINNER 2003: Bjørn Tore Bekkeli. Foto: TV3
VINNER 2003: Bjørn Tore Bekkeli. Foto: TV3 Vis mer