«Ex on the Beach»:

Tok betalt under livesending - kan være ulovlig

Cristian Brennhovd og Sandra Fjeldberg sendte torsdag live fra Instagram. Her ba de om penger for å finansiere alkoholkonsumet.

«Ex on the beach»-deltakerne Sandra Fjeldberg og Cristian Brennhovd havnet i søkelyset etter at de startet en litt spesiell vipps-innsamlig på en live-sending på Instagram. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«200 kroner, så kysser jeg og Sandra», skrev «Ex on the Beach»-deltaker Cristian Brennhovd på den direktesendte Instagram-sendingen torsdag kveld.

I meldingen la han ved telefonnummeret sitt. Det gjorde han flere ganger under den rundt halvtimes lange direktesendingen.

Overfor Dagbladet anslår Brennhovd at det til sammen kom inn mellom 2000 og 3000 kroner på kontoen hans på grunn av «innsamlingsaksjonen».

- For å si det sånn - jeg tjente penger på å være på fylla i går, sier han.

I tillegg til at sendingen vekket sterke reaksjoner i hans eget kommentarfelt, hos influenser-kritiker Mads Hansen og på den anonyme appen Jodel, kan den faktisk være i strid med norsk lov.

Kan være lovbrudd

Brennhovd har nærmere 65 000 følgere på Instagram, og en ung målgruppe hvor det er svært sannsynlig at flere er under 18 år. I markedsføringslovens paragraf 19 står det at det skal vises særlig aktsomhet overfor barns påvirkelighet, manglende erfaring og naturlige godtroenhet, dersom de eksponeres for handelspraksisen.

I den påfølgende paragrafen slås det fast at det er forbudt å ta med i reklame direkte oppfordringer til barn om å kjøpe annonserte ytelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer