«KJAPP ABORT»:Sarah Silverman la torsdag ut to tullebilder som skulle vise stjernekomikerens mage før og etter abort. Nå får Silverman, som er for selvbestemt abort, kjeft av amerikanerne. Foto: Twitter Sarah Silverman
«KJAPP ABORT»:Sarah Silverman la torsdag ut to tullebilder som skulle vise stjernekomikerens mage før og etter abort. Nå får Silverman, som er for selvbestemt abort, kjeft av amerikanerne. Foto: Twitter Sarah SilvermanVis mer

- Tok en kjapp «aborsh»

Sarah Silverman setter sinnene i kok med «frastøtende» abort-spøk.

(Dagbladet): Hun er en av USAs største og mest kjente kvinnelige komikere og har mengder med fans, Sarah Silverman.

Nå ser det imidlertid ut som om Silverman kan ha mistet deler av denne fanskaren etter en spøk om abort - som er et svært betent tema for den amerikanske befolkningen.

Før og etter-bilde Torsdag postet komikeren nemlig et tullebilde som viste magen hennes før og etter en abort. Mens hun i første bilde er oppblåst etter middag, er magen helt flat på det neste.

- Tok en kjapp «aborsh» i tilfelle R v W (Roe vs Wade) blir trukket tilbake, skriver hun på sin Twitter-side til bildet.

Roe vs Wade er en bestemmelse USAs høyesterett tok i 1973, om at kvinner har en rett til å ta abort tidlig i svangerskapet. Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney har imidlertid sagt at han vil fjerne denne bestemmelsen og la abortspørsmålet være opp til hver enkelt stat å ta stilling til.

På samme dag som bestemmelsen ble gjort i 1973, 22. januar i år, sa Romney ifølge Daily Mail:

- I dag forplikter vi oss selv til å reversere avgjørelsen.

- Frastøtende Det vil Silverman ikke ha noe av. Men langt fra alle er enige med henne. Komikeren mottar nå massiv kritikk fra sine felles landsmenn for det de mener er en «frastøtende» spøk.

- Venner, når vi gjør narr  (Sarah Silverman) av drapet på et ufødt barn, har vi nådd bunnen. Frastøtende, er det en som skriver på Twitter.

- Sarah Silverman er et avskyelig menneske. Og ikke morsom heller, tvitrer en annen.

Enkelte går lenger enn det.

- Så Sarah Silverman tuller om at hun tok en kjapp abort. Jeg skulle ønske moren hennes hadde hatt vett til å gjøre det, skriver en.

- Gud burde abortere Sarah Silverman, mener en annen.

Hva mener du? Var spøken morsom eller ei? Si din mening i avstemmingen til høyre.

POPULÆR: Sarah Silverman er en av de mest kjente kvinnelige komikerne i USA. Foto: Stella Pictures
POPULÆR: Sarah Silverman er en av de mest kjente kvinnelige komikerne i USA. Foto: Stella Pictures Vis mer