Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Vibeke Skofterud

Tok farvel med venninnen med rørende sang

Hanne Sørvaag sang låten «Se Ilden Lyse» i kirken.

OL-SANGEN: Artist Hanne Sørvaag synger «Se ilden lyse», som var OL-sangen i 1994, i Vibeke Skofteruds begravelse. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere langrennsstjerna Vibeke Skofterud satte dype spor før hun mistet livet den 29. juli, bare 38 år gammel.

Det var imidlertid ikke bare i skisporet Vibeke markerte seg. Både i kjendisverden og privat hadde hun mange venner, og flere av dem var til stede i Eidsberg kirke for å ta farvel med henne torsdag formiddag.

Under torsdagens begravelse ble Skofterud minnet med både varme ord og sang. En av dem som stod på programmet, var hennes gode venninne Hanne Sørvaag (38), som på vakkert vis sang låten «Se Ilden Lyse» i kirken.

Se video av det rørende øyeblikket øverst i saken!

RØRENDE: Hanne Sørvaag sang under begravelsen til Skofterud fra Eidsberg kirke. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
RØRENDE: Hanne Sørvaag sang under begravelsen til Skofterud fra Eidsberg kirke. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

I forkant fortalte 38-åringen til Se og Hør at det betydde mye å få ta farvel med Skofterud på denne måten.

- Det blir veldig tøft, men jeg var ikke i tvil om at jeg ville ta farvel på denne måten, sa hun.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Langt vennskap

Det nære båndet mellom Sørvaag og Skofterud har vært kjent i flere år. De to møttes for første gang på Geilo i 2012, og siden den gang har de stått hverandre nære.

Til Se og Hør fortalte Sørvaag at det også er den kvelden på Geilo for seks år siden hun ville trekke fram som sitt beste minne med Skofterud.

- Det var en legendarisk kveld som aldri tok slutt. Klokka var halv seks på morgenen, og jeg tok til mitt fornuftige jeg og sa til Vibeke at «nå må vi legge oss». Vi ble enige og gikk på rommet, men så ringte plutselig telefonen min. Det var Vibeke. «Hei, det er Vibeke», sa hun, og lurte på om ikke vi kunne finne på noe, fortalte artisten åpenhjertig.

De to møttes på Geilo i forbindelse med en konsert Sørvaag holdt på det populære skisportstedet, mens Skofterud var der i forbindelse med langrenn.

- Vi hadde god kjemi med en gang, og jeg følte meg ordentlig sett i hennes selskap. De øynene, varmen hennes. Hun var så god, fortsatte hun.

At savnet allerede er og blir stort legger ikke 38-åringen skjul på, og innrømmer at det er mye hun kommer til å savne ved sin nære venninne.

- Jeg kommer til å savne alt. De gode klemmene hennes. De var så varme og hun var så sterk og holdt meg så godt.

I SORG: Carsten Skjelbreid og tidligere lagvenninner Marthe Ek Hagen og Marthe Kristoffersen minnes Vibeke Skofterud etter kjendiskampen på Norway Cup 2018. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Julie Solberg. Klipp: Malene Storrusten Vis mer

Uvirkelig

Da den sjokkerende nyheten om at Skofteruds ulykke ble kjent, var det mange sorgtunge venner som hyllet skistjerna. Hanne Sørvaag var en av dem.

Til Dagbladet fortalte hun at hun fortsatt sleit med å forstå at det kunne være sant, og mye av grunnen la hun i venninnens uovervinnelige og levende vesen.

- Det er vanskelig å tro at hun kan være død, hun som var så veldig levende, sa hun.

Hun fortalte at det var mange som hadde et forhold til den tidligere langrennsstjerna og tv-profilen, og at de derfor er mange som sitter sorgtunge tilbake etter dødsbudskapet. Likevel understreket hun at hun kjenner den aller største sorgen på Skofteruds vegne.