Melodifestivalen:

Tok grep etter prinse-vits

Ikke alle var like begeistret for programledernes spøk.

VITSET MED: Prins Carl Philip fikk gjennomgå under prøvene til «Melodifestivalens» tredje delfinale. Foto: Tim Rooke/Rex/Shutterstock/NTB
VITSET MED: Prins Carl Philip fikk gjennomgå under prøvene til «Melodifestivalens» tredje delfinale. Foto: Tim Rooke/Rex/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Lørdag ble den tredje delfinalen av «Melodifestivalen», svenskenes svar på «Melodi Grand Prix», sendt på svenske TV-skjermer.

Showet ble ledet av Jesper Rönndahl (43) og Farah Abadi (35), som er kjent for å komme med sleivspark fra scenen.

Denne gangen var det prins Carl Philip (43) som fikk gjennomgå under sendingen, noe som ikke skal ha vært særlig populært.

Måtte gjøre endringer

Journalist Tobbe Ek skriver på Aftonbladet-bloggen Schlagerbloggen, at det ble vitset om svenskeprinsen under prøvene.

Det hele handlet om et ordspill på «prins Carl Philip» som, hvis du sier det raskt og litt uforsiktig, høres ut som «prinskorv Philip» (korv betyr pølse, red.anm.).

Flere medier har omtalt saken, deriblant Svensk Damtidning.

KRITIKK: Jesper Rönndahl og Farah Abadi har blitt kritisert for sine vitser. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock/NTB
KRITIKK: Jesper Rönndahl og Farah Abadi har blitt kritisert for sine vitser. Foto: Jeppe Gustafsson/Shutterstock/NTB Vis mer

Da reporteren ble vitne til dette på scenen under fredagens prøve, mente han at det så ut til at publikum ikke likte programledernes spøk.

«Det her må de bare korte ned eller stryke. Publikum stirrer bare på dem», skriver Ek.

Da lørdagen kom og sendingen ble sparket i gang, hadde produksjonen tilsynelatende besluttet å gjøre endringer.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 14.06.2015 SLET MED RINGEN: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist gav hverandre sitt ja i Slottskyrkan i Stockholm lørdag. Da prinsen skulle tre ringen på sin kjære foran hundretusener fikk han imidlertid litt problemer. Video: Reuters Vis mer

Ifølge Ek skal lørdagens vits ha vært endret på og forkortet. Kanalen hadde bestemt seg for å stoppe programlederne fra å dra hele pølse-spøken, melder Svensk Damtidning.

- Bevisst

Dette er ikke første gang programledernes vitser fra scenen skaper reaksjoner. Kort tid etter første delfinale av «Melodifestivalen», strømmet det inn klager fra seerne. Mange mente nemlig at programmet hadde for mye vitser av seksuell karakter.

Det hele var imidlertid bevisst, ifølge programleder Rönndahl.

- Det var litt bevisst. Vi ville starte med et pang. Det andre programmet var litt snillere, og så får vi se med det tredje. Alt er veldig nøye planlagt, uttalte TV-profilen til Expressen.

Under samme intervju fortalte Rönndahl at han ikke bryr seg om kritikken som kommer deres vei:

«VIXEN»: Prinsesse Märtha Louise i latter etter dette. Video: Vixen Vis mer

- Jeg har merket at flere har meninger, og det er gøy. Jeg blir nesten bare kontaktet av fornøyde folk, og da blir man glad. Men så er det de som er sure. Så merker man at det er noen som aldri har vært utsatt for humoren min.

- Kanskje de blir vant til det, kanskje ikke. Jeg bryr meg ikke. Jeg kan ikke endre meg etter hva en som heter Maj-Britt mener.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer