Manager om Hans-Erik Dyvik Husbys død:

Tok ikke sitt eget liv

Hank von Helvetes manager går i Se og Hør ut for å stoppe spekulasjoner.

DØD: Hans-Erik Dyvik Husby døde fredag. Foto: Espen Solli / Se og Hør
DØD: Hans-Erik Dyvik Husby døde fredag. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kom den triste nyheten om at artist Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete, hadde gått bort. Han ble 49 år gammel.

Dødsårsaken har siden den gang vært ukjent. Flere har de siste dagene spekulert rundt hvordan rockestjernen døde. Manager og nær venn Boye Nythun går nå ut i Se og Hør for å avkrefte at Dyvik Husby tok sitt eget liv.

- De siste dagene har vi sett og observert masse rykter rundt Hans-Eriks bortgang. Jeg kan avkrefte at Hans-Erik tok sitt eget liv. Hans-Erik hadde optimistiske planer framover og mye å glede seg til, sier han til nettstedet, og fortsetter:

- Det var ingen hemmelighet at Hans-Erik i perioder har levd et hardt liv. Det har han også vært åpen om tidligere. De siste månedene har vært ekstra harde for ham, og dessverre ble summen av et hardt levd liv for mye for ham. Kroppen til Hans-Erik tålte ikke mer. Han ble funnet ute i Slottsparken, kroppen hans hadde rett og slett sagt stopp, forteller Nythun.

Videre ber han om ro rundt ham og familien. Han sier at de ikke kommer til å si noe mer om saken, men går ut med dette for å slippe flere spekulasjoner og rykter rundt dødsårsaken.

Dyvik Husby etterlater seg ei datter.

- ET TAP: Artist, skuespiller og vokalist Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete, er bekreftet død fredag kveld. Video: Ivan Larsson/ Dagbladet TV. Reportere: Sigrid Hvidsten og Ivan Larsson. Vis mer

I sorg

Nyheten har lagt et teppe av sorg hos flere, og det har rent inn med kondolanser og rørende meldinger etter at nyheten ble kjent - deriblant fra Turbonegro, som Husby var en del av fra 1993 til 2009.

«Skuespiller, romantiker og underholder - gjennom sitt liv etterlot Hank ingen tvil om at han var en mann for scenen, han elsket rampelyset og rommets oppmerksomhet. Våre tanker og hjerter går til hans familie. Hvil i fred», skrev bandet.

Turbonegro-medlem Thomas Seltzer la ut egne minneord på Facebook kort tid seinere.

«Jeg har aldri vært så trist som i kveld. Knust. Hvil i fred, min gale, sjarmerende, djevelske, urolige, elskede, talentfulle og visere enn alderen din, lille bror».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer