Hets og hatvold mot homofile i Norge:

- Tok kvelertak og holdt meg opp etter veggen

Flere norske kjendiser forteller at de har blitt utsatt for grov hets og hatvold.

ÅPENHJERTIG: Noman Mubashir, Erlend Elias og Per Sundnes har alle opplevd forskjellige opplevelser når det gjelder fordommer på grunn av legningen sin. Foto: NTB scanpix / Nina Hansen / Jørn H Moen
ÅPENHJERTIG: Noman Mubashir, Erlend Elias og Per Sundnes har alle opplevd forskjellige opplevelser når det gjelder fordommer på grunn av legningen sin. Foto: NTB scanpix / Nina Hansen / Jørn H Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den siste tida har TV 2 satt lys på en rekke saker som omhandler hets og hatvold mot homofile og lesbiske i Norge.

Dagbladet omtalte nylig «Farmen»-profilene Camilla Cox Barfot og Eunike Hoksrød som tok til orde om det svært alvorlige temaet. Førstnevnte havnet nylig på legevakta med brukket skulderblad etter en bytur, hvor hun i ettertid påsto at volden var motivert av negative holdninger ut fra seksuell legning.

- Tusen takk til dere som fant ut at dere ikke likte at kompisen min var homo, takk for at dere fløy på oss, takk for at dere fikk avslutta kvelden min på legevakta, takk for at dere ga meg brudd i skuldra, skrev Barfot og la til at det er «sykt» at man ikke kan akseptere andres legning i 2018.

Søndag fortalte Tore Petterson (38), kjent fra blant annet «Sofa», «Farmen Kjendis» og «Skal vi danse», at også han har blitt utsatt for grov hets og hatvold.

Overfor TV 2 forteller Petterson om flere angivelige hendelser og understreker at han ikke føler seg trygg alene.

- Det er egling, blikk og kommentarer. For et halvt år siden var det en som tok kvelertak og holdt meg opp etter veggen da jeg var ute på Aker Brygge. Heldigvis er det alltid noen som kommer meg til unnsetning. Det gjelder å ha trygge folk rundt seg, sier Pettersson til kanalen, og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer