Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Michelle Pfeiffer:

Tok pause fra Hollywood i fire år. Mener hun ble for kresen

- Ingen ville hyre meg.

VENDER TILBAKE: Michelle Pfeiffer er aktuell med flere filmprosjekter i 2017, etter å ha vært borte fra rampelyset i flere år. Her fra 2013. Foto: Invision / AP / NTB Scanpix
VENDER TILBAKE: Michelle Pfeiffer er aktuell med flere filmprosjekter i 2017, etter å ha vært borte fra rampelyset i flere år. Her fra 2013. Foto: Invision / AP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Hun ble stjerne over natta etter gjennombruddet i kultfilmen «Scarface» på starten av 80-tallet, skuespiller Michelle Pfeiffer (58).

Stjernerollen ble starten på en flere tiår lang Hollywood-karriere for Pfeiffer, som også har dukket opp i kritikerroste filmer som «The Fabulous Baker Boys», «Batman Returns», «Ladyhawke» og «Dangerous Minds».

Så, i 2013, ble det stille.

Familien foran

Mang en spekulasjon og ryktestorm seinere røper Pfeiffer omsider hvorfor hun har valgt å holde en lavere profil de siste fire åra.

Og nei, det er verken sammenbrudd, sykdom eller et forsøk på å slippe unna offentligheten:

- Filminnspillingene måtte passe med barnas timeplan, i forhold til innspillingsted og hvor lenge jeg var borte. Etter hvert ble jeg så selektiv at ingen ville hyre meg. Og så gikk tida, forklarer 58-åringen i aprilutgaven av magasinet Interview.

TOBARNSMOR: Michelle Pfeiffer med ektemannen og barna John Henry og Claudia Rose i 2007. Foto: Reuters / NTB Scanpix
TOBARNSMOR: Michelle Pfeiffer med ektemannen og barna John Henry og Claudia Rose i 2007. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Pfeiffer er mor til adoptivdattera Claudia Rose (23) og sønnen John Henry (22), som hun har med manusforfatterektemannen David E. Kelley (60).

Selv om barna allerede var i tenåra da skuespillermora valgte å ta en pause fra Hollywood, er det altså ingen tvil om at Pfeiffer tar mammarollen på alvor.

Sektmedlem

58-åringen returnerte til filmlerretet med full styrke i januar, med dramafilmen «Where Is Kyra?», og har flere filmpremierer i vente.

Pfeiffer understreker at hun har hatt godt av et avbrekk.

UNG STJERNE: Michelle Pfeiffer avbildet med sin daværende kjæreste, skuespiller Fisher Stevens,  i 1990. Foto: AP / NTB Scanpix
UNG STJERNE: Michelle Pfeiffer avbildet med sin daværende kjæreste, skuespiller Fisher Stevens,  i 1990. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Nå ønsker jeg virkelig å jobbe, fordi jeg vet at jeg har mulighet, sier hun.

58-åringen skapte overskrifter da hun i 2013 fortalte om hvordan hun i tida før gjennombruddet i 1983, var medlem av en sekt som angivelig bare levde på «luft og sollys».

Det var ikke før Pfeiffer begynte å date sin første ektemann, skuespiller og regissør Peter Horton, at hun forsto at hun var medlem av sekten.

- Vi pratet med et tidligere sekt-medlem (i forbindelse med en film Horton skulle spille i, journ.anm), og han beskrev den psykologiske manipuleringen. Det var da det gikk opp for meg, sa hun til The Telepraph.

Horton og Pfeiffer var gift fra 1981, før de skilte seg syv år senere, i 1988. Skuespilleren giftet seg med sin nåværende ektemann i 1993.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media