Kygo + Avicii

Tok sin første tatovering for å hedre Avicii

- Jeg føler på en måte at jeg kanskje skylder ham det.

MINNES IDOLET I BLEKK: Kygo viste fram sin første tatovering på Instagram, som er en hyllest til sin avdøde musikkollega Avicii. Her på scenen forrige måned. Foto: NTB Scanpix
MINNES IDOLET I BLEKK: Kygo viste fram sin første tatovering på Instagram, som er en hyllest til sin avdøde musikkollega Avicii. Her på scenen forrige måned. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er på Instagram at Kyrre Gørvell-Dahll (26), bedre kjent under artistnavnet Kygo, viser fram sine to første tatoveringer.

Begge har fått plass på bergenserens underarm, der blekket nærmest hånda er en kopi av artistlogoen til den svenske EDM-kollegaen Avicii. Avicii, eller Tim Bergling, gikk som kjent bort for tre og en halv uke siden, bare 28 år gammel.

Overfor TV 2, som har møtt 26-åringen på turné i USA, forteller Kygo at han ønsker å gi noe tilbake til sitt store forbilde.

- Skylder ham det

- Aviciis musikk har betydd ufattelig mye for meg. Det er grunnen til at jeg startet å lage musikk i første omgang. Jeg føler på en måte at jeg kanskje skylder ham det. Det er på grunn av ham at jeg driver med det jeg gjør, forteller han til kanalen.

I likhet med Avicii før sin død, har Kygo klatret opp til å bli en av verdens mest etablerte EDM-musikere. For tida holder han altså utsolgte konserter rundt om i USA.

Nordmannen var naturlig nok blant dem som mottok nyheten om Aviciis bortgang med sjokk.

«Kan ikke tro at dette er sant. Min største inspirasjon og grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å lage elektronisk musikk. Takk for all gleden du har gitt til verden med musikken din», skrev han på Instagram den gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer