Hertuginne Kate:

Tok sitt eget liv etter å ha røpet hemmelig info om Kate på direkten. Nå snakker barna om sorgen

Hertuginne Kates sykepleier skapte verdensomspennende overskrifter i 2012.

SORG: Sykepleier Jacintha Saldanha begikk i 2012 selvmord etter å ha røpet helseopplysninger om hertuginne Kate. Nå forteller barna hennes om sorgen de har kjent på de siste fem åra. Foto: AP, NTB scanpix
SORG: Sykepleier Jacintha Saldanha begikk i 2012 selvmord etter å ha røpet helseopplysninger om hertuginne Kate. Nå forteller barna hennes om sorgen de har kjent på de siste fem åra. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I desember 2012 skapte hertuginne Kate overskrifter verden over, da det ble kjent at hun var gravid med sitt første barn - som vi i dag kjenner som prins George (4).

Hun ble innlagt på sykehus i London med svangerskapskvalme, noe hun også har slitt med i de seinere år. Det ble en internasjonal hendelse da et australsk radioprogram ringte til sykehuset hertuginnen lå på og utga seg for å være dronning Elizabeth og prins Charles for å få informasjon om graviditeten.

Begikk selvmord

Sykepleieren Jacintha Saldanha hadde jobbet på King Edward VII-sykehuset i fire år, og var den som svarte da radiovertene utga seg for å være dronning Elizabeth.

Uvitende om at samtalen ble direktesendt, opplyste hun om hertuginnens tilstand og fortalte når dronningen og prinsen kunne komme på besøk. Det som var en spøk fra radiokanalens side, fikk derimot et tragisk utkom. Tre dager seinere ble hun funnet død like ved sykehuset, etter å ha tatt sitt eget liv.

Flere mente det var påkjenningen hun fikk ved å røpe private detaljer rundt hertuginnens helse som drev henne til det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer