BESTE NYKOMMER: Avril Lavinge vant MTV Award for beste nykommer i 2002. Foto: Reuters
BESTE NYKOMMER: Avril Lavinge vant MTV Award for beste nykommer i 2002. Foto: ReutersVis mer

Avril Lavigne:

Tok verden med storm i 2002: Slik gikk det med den tidligere tenåringsstjerna

Bryllup, brudd og sykdom.

(Dagbladet): Tidlig på 2000-tallet tok den rocka tenåringen Avril Ramona Lavigne (32) verden med storm.

Med superhitene «Sk8er boi» og «Complicated», fra albumet «Let go», toppet kanadiske Lavigne hitlistene, og ble med det den yngste kvinnelige solisten som nådde en førsteplass i Storbritannia.

14 år senere er hun aktuell med helt andre ting.

Tomboyen som erobret verden

Tomboy-stempelet fikk hun tidlig, for Lavigne skilte seg virkelig ut fra artister som Britney Spears og Christina Aguilera, som også herjet hitlistene på den tiden.

Da Dagbladet møtte henne før en konsert i Oslo i 2003, sa hun dette om tomboy-stempelet:

–Jeg tror bare at jeg ikke er noen typisk fin chick som fniser «oh, my God». Jeg vokste på en måte opp med gutter, jeg spilte ishockey, drev med allslags sport, hadde en eldre bror som banket meg opp, jeg havnet i slåsskamper hele tiden. Jeg har mye aggresjon i meg.

I samme intervju fortalte Lavigne også at hun tiltrekkes av rockestjerner.

–Den jeg ender opp med å gifte meg med, vil være en rockstjerne... Mest sannsynlig.

Ekteskap og samlivsbrudd

Det skulle vise seg å stemme.

FØRSTE EKTEMANN: Avril Lavigne sammen med sin første ekstemann, Deryck Whibley. Foto: Wenn
FØRSTE EKTEMANN: Avril Lavigne sammen med sin første ekstemann, Deryck Whibley. Foto: Wenn Vis mer

I 2006 giftet tenåringsstjerna seg med Sum 41-vokalisten Deryck Whibley under en hemmelig seremoni hjemme i Canada.

Ekteskapet varte i tre år før Lavigne ble forlovet på nytt i 2012 - denne gang med Nickelback-vokalisten Chad Kroeger (37) . Kroeger og Lavigne fant tonen mens de jobbet sammen på hennes femte album.

Lavigne droppet den klassiske hvite brudekjolen og gikk heller for en svart brudekjole da paret ga hverandre sine ja i Frankrike i 2013.

Men heller ikke dette ekteskapet skulle vise seg å vare i evig tid. To år etter inngått ekteskap, kom Lavigne selv med nyheten om at de to skulle gå fra hverandre.

- Det er med tungt hjerte at Chad og jeg kunngjør av vi går fra hverandre. Gjennom både ekteskapet og musikken har vi laget mange uforglemmelige øyeblikk sammen, skrev hun på Instagram under et bilde av de to.

Før hun møtte Kroeger, skal Lavigne forøvrig ha hatt et kortvarig forhold til Brody Jenner, Caitlyn Jenners sønn.

Borte fra rampelyset grunnet sykdom

Hennes siste album, «Avril Lavigne», kom i 2013, og fra desember 2013 til oktober 2014 var hun aktuell med turneen «The Avril Lavigne Tour», men til tross for der har sangerinna holdt en lavere profil de siste åra.

Det fikk ryktene til å begynne å svirre blant fans og pressen. Rundt juletider i 2014 gikk det rykter om helseproblemer, alkoholmisbruk og rehab etter en Twitter-melding spredte seg som ill i tørt gress.

I Twitter-meldinga, angivelig fra en falsk konto, sto det at hun ikke følte seg bra og hadde helseproblemer, men da dette nådde stjerna, svare hun dette på Twitter: « Disse rebab-ryktene er hysteriske».

Men i april 2015, fire måneder senere, kom nyheten om at 32-åringen slet med sykdom.

I et intervju med People Magazine fortalte Lavigne selv at hun hadde vært så godt som sengeliggende i fem måneder med infeksjonen borreliose.

- Det føltes som jeg ikke fikk puste, og jeg klarte verken å snakke eller bevege meg. Jeg trodde jeg skulle dø, sier Lavigne.

Infeksjonen skyldes et flåttbitt hun fikk i løpet av 2014, ifølge Lavigne.

SAMMEN PÅ RØD LØPER: Lavigne og Chad Kroeger gikk fra hverandre i 2015, men kom sammen på rød løper flere måneder etter nyheten ble kjent. Her i april 2016. Foto: Wenn
SAMMEN PÅ RØD LØPER: Lavigne og Chad Kroeger gikk fra hverandre i 2015, men kom sammen på rød løper flere måneder etter nyheten ble kjent. Her i april 2016. Foto: Wenn Vis mer

Snøhvit-stemme med Disney-stjerner

Et år etter at Lavigne avslørte nyheten om sykdommen, dukket hun opp på rød løper sammen med Chad Kroeger på Juno Awards 2016.

På Instagram postet hun et bilde hvor hun skrev at hun følte seg frisk og koste seg på utdelinga, ifølge eonline.

I disse dager er Avril Lavigne aktuell med en ny kleskolleksjon for Pins to Kill hvor det er tights, eller såkalte leggings, hun nå har designet, skriver people.com.

Det er imidlertid ikke første gang hun prøver seg som designer. I 2008 lanserte Lavigne «Abbey Dawn», hennes eget klesmerke.

- Jeg elsker Pins to Kills' kolleksjon og deres entusiasme for min visjon, skal hun ha uttalt i en pressemelding, ifølge etcanada.com.

Neste år, i 2017, er det også premiere på den kanadiske musikalfilmen «Charming», hvor Lavigne har Snøhvits stemme.

«Charming» er en historie om tre velkjente prinsesser som alle forelsker seg i samme prins.

De tidligere Disney-stjernene Demi Lovato og Ashley Tisdale er de andre prinsessenes stemmer.