Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tomine Harket til «Stjernekamp»: - Ikke stort behov for å bli kjendis

23-åringen blir motivert av å bli sammenliknet med pappa Morten.

TILBAKE PÅ TV: Tomine Harket  deltar i NRK-programmet «Stjernekamp» til høsten. - Det er kult å kaste meg ut i det, for én gangs skyld, sier 23-åringen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE PÅ TV: Tomine Harket deltar i NRK-programmet «Stjernekamp» til høsten. - Det er kult å kaste meg ut i det, for én gangs skyld, sier 23-åringen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Harket er den yngste av høstens «Stjernekamp»-deltakere, og skal få testet stemmebåndene i alt fra hip hop til opera.

Sammen med ni andre artister skal hun konkurrere i beste sendetid på NRK, men det er ikke dermed sagt at Harket føler seg hundre prosent trygg på settinga.

- Det er en utfordring for meg selv. Jeg sier vanligvis nei til «alt». Dette er veldig lite meg, jeg blir veldig ukomfortabel i sånne settinger, sier 23-åringen da Dagbladet møter henne på «Stjernekamp»-lansering på Marienlyst i Oslo.

Likevel valgte hun å si ja da NRK ringte.

- Det blir kult å kaste meg ut i det for én gangs skyld.

Dette er andre gang Harket er med i en NRK-sendt musikkonkurranse. I 2010 deltok hun i Melodi Grand Prix med låta «Be Good to Me».

Da hadde hun allerede holdt på med musikk lenge - som 11-åring hadde hun nemlig tittelrollen som «Annie» i ei stor forestilling på Sentrum Scene.

- Tror presset er der Mens de fleste i Harkets omgangskrets først fikk vite om «Stjernekamp»-deltakelsen hennes i forrige uke, ble mamma Camilla Malmquist, stefar Tommy La Verdi og pappa Morten Harket informert på forhånd.

- Jeg sa det til pappa på telefonen, nærmest i en bisetning. Det er ikke sånne ting vi prater om når vi først prater, men han synes det er kult. Mamma og Tommy synes det er dritkult, forteller Harket.

- Din far er en av Norges største popstjerner. Gjør det at du føler et press for å prestere?

BARNESTJERNE: Tomine Harket var kun 11 år gammel da hun fikk rollen som «Annie» i forestillingen med samme navn. Her avbildet sammen med pappa Morten Harket og mamma Camilla Malmquist etter premieren. Foto: Knut Falch / NTB Scanpix
BARNESTJERNE: Tomine Harket var kun 11 år gammel da hun fikk rollen som «Annie» i forestillingen med samme navn. Her avbildet sammen med pappa Morten Harket og mamma Camilla Malmquist etter premieren. Foto: Knut Falch / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror presset er der, men jeg bryr meg ikke så mye, sier artisten.

- Jeg tror folk tenker «Shit, det her bør bli bra». Det er gøy det, da må jeg bare levere, da.

Blir stressa - Blir du noen ganger lei av å bli spurt om faren din?

- Det er ofte du hører om snekkere som har snekkerfedre. Jeg elsker å synge, og har valgt å gi inn i musikken. Det er naturlig for meg, sier Harket.

- Jeg har ikke noe stort behov for å bli kjendis. Jeg vil bare slippe bra musikk.

- Hvordan tror du at du blir å takle all oppmerksomheten rundt «Stjernekamp»?

- Jeg tror jeg kommer til å ta det når det kommer, men jeg blir stressa når det blir mye. Det henger i litt angst fra da «Annie»-tida, da var det sinnssykt mye intervjuer, sier Harket, som håper å finne en god balanse mellom privatliv og offentlighet også etter «Stjernekamp»-deltakelsen.

- Pappa er veldig flink på det med å være streng og skille mellom når man er med familien sin og ikke vil prate med andre, forteller hun.

Lager syrepop Nylig slapp Harket låta «Nostalgi 3Millioner» sammen med artistkollegaen Unge Ferrari, som en knapp uke etter slippet har blitt avspilt 112 500 ganger på Spotify. 

Samarbeidet mellom de to skal etter hvert utvikle seg til å bli en EP, før Harket slipper eget solomateriale til vinteren - på engelsk.

- Det er bare syrepop, speisa greier, forteller Harket om soloprosjektet.

I MGP: Harket deltok på Melodi Grand Prix i 2010 med låta «Be Good To Me», skrevet av Peter Ställmark og Harkets stefar Tommy La Verdi. Her avbildet på scenen i Bodø. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
I MGP: Harket deltok på Melodi Grand Prix i 2010 med låta «Be Good To Me», skrevet av Peter Ställmark og Harkets stefar Tommy La Verdi. Her avbildet på scenen i Bodø. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

På tross av at hun ikke har noe ønske om å bli kjendis har 23-åringen blitt gjenkjent på gata siden hun var 11 år og var «Annie».

- Det er alltid noen som vet hvem jeg er, sier Harket.

- Hvordan reagerer du på det?

- Det er helt greit. Man må bare sette opp en fasade. Men jeg har sluppet fasaden litt, og har funnet ut at jeg bare må være meg sjæl, sier artisten og smiler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling