Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tommy Fredvang i rettslig strid: - Jeg har vært hjemløs i sju måneder

Ble tvunget til å flytte ut av egen bolig.

- FIKK ERSTATNING: Tommy Fredvang har kjempet mot egen forsikringsselskap i flere måneder, etter at huset han kjøpte i fjor inneholdt mange skjulte skader. Dette bildet er tatt i forbindelse med TV 2s Artistgalla 2011. Foto: Stella Pictures
- FIKK ERSTATNING: Tommy Fredvang har kjempet mot egen forsikringsselskap i flere måneder, etter at huset han kjøpte i fjor inneholdt mange skjulte skader. Dette bildet er tatt i forbindelse med TV 2s Artistgalla 2011. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Da artist Tommy Fredvang var gjest hos «Ettermiddagen på mP3» i går, fortalte han blant annet om hvordan han har måtte kjempe mot sitt eget forsikringsselskap, etter å ha avdekket store skader på en bolig han kjøpte i fjor. 

- Jeg har hatt et hus med vannskader, og har akkurat fått en ny plass å bo, slik at jeg slipper å sove på sofaen lenger. Jeg har vært hjemløs i sju måneder nå, og måtte faktisk gå rettens vei, fortalte han til studio-vertene

Overfor Dagbladet forklarer Fredvang at situasjonen har tynget ham både fysisk og psykisk. 

- Det har vært en kamp. Etter 13 år i Oslo, valgte jeg å kjøpe et lite trehus i Stavanger i fjor. Etter én uke så begynte det å dryppe på badet, og siden den gang har jeg kjempet mot forsikringsselskapet mitt Help, sier Tommy Fredvang.    

- Skader for over én million Det som i førsteomgang kunne oppfattes som en enkel vannlekkasje, viste seg imidlertid å være noe langt større. Etter hvert som Fredvang startet sin oppussing, avdekket han store skader i veggene. 

- Jeg hadde satt av penger til uforutsette utgifter i forhold til boligen, men kostnadene ble langt over hva jeg hadde i bank. Det ble godt over millionen i skader til slutt, noe som er utrolig tungt, forklarer han.

Fredvang mener det har vært tøft å måtte kjempe mot sitt eget forsikringsselskap, og valgte senere å hente inn en uavhengig advokat.  

- Fra dag én ble jeg fortalt at jeg ikke hadde noen sak, så den ble avslått. Etter at jeg åpnet veggene, så fant jeg senere sinnssyke vann- og råteskader. Da fikk jeg samme svar, nemlig at jeg ikke hadde noen sak.  

- Hadde havnet på gaten Han forklarer at vannskadene var så store at han var tvungen til å flytte ut av sin egen bolig. 

- Hadde det ikke vært for at jeg flyttet til Stavanger, hvor jeg har familie og venner, så hadde jeg havnet på gaten. Jeg har hovedsakelig bodd i studioet mitt, og sovet på sofaen, i sju måneder nå. Samtidig trekkes det 12 000 i boligutgifter hver måned, for en bolig jeg ikke en gang kan bruke.  

- Det var gitt feilaktige opplysninger i salgsrapporten, og jeg skaffet dermed all dokumentasjon og bevis som tidfestet at skadene hadde skjedd for 2,5 år siden. Altså lenge før jeg kjøpte boligen.  

Dagbladet har vært i kontakt med Fredvangs advokat, Svein Kjetil Svendsen­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­, som bekrefter at hans klient fikk en betydelig erstatningssum fra selgers forsikringsselskap, etter et meklingsmøte. Svendsen ønsker ikke å gå i detaljer i saken, men Fredvang forklarer at denne summen ligger et sted over én million. 

- Etter å ha skaffet meg en advokat, så møtte vi opp for en mekling, hvor jeg til slutt vant og fikk en klekkelig erstatningssum.   

- Hva skal du gjøre med boligen nå?

- Etter sju måneder med uenigheter har jeg svært liten motivasjon til å fortsette oppussingen. Jeg har mest lyst til å selge huset som et oppussingsobjekt. Nå har jeg fått leid meg et hus med en kompis, for å holde kostnadene nede. Jeg håper virkelig at dette skal ordne seg nå, sier han og fortsetter: 
 
- Jeg håper at folk skal se at det lønner seg å ikke gi seg. Heldigvis var jeg alene i denne situasjonen, men jeg kan bare tenke meg hvordan familier med barn ville slitt.  

- Det er synd Informasjonssjef i forsikringsselskapet HELP, Dag Are Børresen, forklarer overfor Dagbladet at det er synd om Fredvang føler seg motarbeidet. 

- Jeg er glad for at Fredvangs sak har løst seg slik han ønsket. Da han henvendte seg til oss, rekvirerte hans advokat hos oss skadetakst hos en anerkjent takstmann i Stavanger. Den første takstrapporten vi innhentet avdekket ikke store nok skader til å utgjøre en mangel etter loven. Derfor kunne vi ikke holde selger ansvarlig for skadene i første omgang, men Fredvang ble bedt om å ta kontakt om det skulle vise seg at skadene var større enn først antatt. Det gjorde Fredvang, og vi sendte takstmannen inn på nytt.

Børresen mener at HELP har vært svært behjelpelig i saken, og gitt Fredvang og hans advokat et godt utgangspunkt for å bringe den i mål. 

- Før rapporten var klar, valgte Fredvang imidlertid å bytte advokat. Det står han fritt til å gjøre. Med tilleggsrapporten fikk Fredvang og hans advokat en god sak å gå videre med, og har nå oppnådd et forlik jeg forstår han er tilfreds med. Ved advokatbyttet ble det avtalt at HELP dekker hans takst- og advokatutgifter i saken. Det er synd om artisten oppfatter dette som en motarbeidelse. Det var ikke hensikten. 

- Komplisert Advokat Victoria van der Lagen-Larsen jobber i Norwegian Claims Link som behandlet saken, og representerer selger.

Hun forklarer at selger tegnet en eierskifteforsikring som dekket hans eventuelle mangelansvar etter loven, da han solgte boligen. 

- Vi mottok en reklamasjon fra kjøper i januar i år. Det var et komplisert faktum, og slike saker tar noe lenger tid å behandle. Kravet økte også under behandlingen slik at det blant annet var behov for flere befaringer. Vi har forståelse for situasjonen til kjøper, og er derfor veldig glade for at saken fant en løsning i november hvor forsikringsselskapet utbetalte et prisavslag til kjøper.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media