SER TIL SVERIGE: Artisten Tone Damli har tidligere representert Norge i Eurovision. Nå er hun et hett navn som mulig deltaker i Melodifestivalen, som er den svenske versjonen av Melodi Grand Prix. Foto: Mette Randem / Dagbladet
SER TIL SVERIGE: Artisten Tone Damli har tidligere representert Norge i Eurovision. Nå er hun et hett navn som mulig deltaker i Melodifestivalen, som er den svenske versjonen av Melodi Grand Prix. Foto: Mette Randem / DagbladetVis mer

Tone aktuell for svensk Eurovision

Synger på demo som er sendt inn til den svenske Melodifestivalen.

(Dagbladet): Den norske artisten Tone Damli er i ferd med å legge Sverige for sine føtter.

Sammen med den tidligere melodifestivalvinneren Eric Saade har hun hatt stor suksess med låta «Imagine». Nå er hun også aktuell som eurovisionartist, melder Expressen.

Har sendt inn demo Avisa erfarer at det er sendt inn et bidrag til svenske Melodifestivalen der Damli er tenkt som artist. Det er også hun som synger på den innsendte demoen.

Om en måned vil det avgjøres om låta vil få være med og konkurrere om å representere Sverige i Eurovision.

Neste år avholdes musikkonkurransen i nettopp Sverige etter at Loreen stakk av med seieren i år.

Ifølge Expressens melodifestivalreporter Therese Färsjö blir den norske artisten sett på som et bra og spennende navn for Melodifestivalen.

Andreplass forrige gang Damlis manager, David Eriksen, vil verken avkrefte eller bekrefte om Damli vil delta med låta.

- Tone har ikke sendt inn låt til Melodifestivalen, en låt Tone synger på har blitt sendt inn, men ikke fra oss. Vi har ikke tatt stilling til om dette er en låt Tone skal jobbe videre med. Per i dag så er det ikke tema. Men låta lever sitt eget liv, med Tone eller en annen artist, sier han.

Det er ikke første gang artisten er involvert i Eurovisionsirkuset.

I 2009 kom hun til superfinalen i norske Grand Prix med låta «Butterflies», men måtte se seg slått av Alexander Rybak.

- Det var en knallåt. Felespillet er folkelig, og Norge liker folkelige ting. Hvis jeg ikke hadde deltatt selv hadde han fått mine stemmer, sa hun etter at nederlaget var et faktum, og la til at hun ikke var skuffet over at hun ikke vant.

- Det har bare vært utrolig gøy å være med, men nå gleder jeg med til å puste ut.