«Love Island»

Tone byttes ut

En annen kanal og en ny programleder skal bryne seg på «Love Island».

BYTTES UT: «Love Island» består, men det blir med ny programleder og på en ny kanal. Morten Hegseth får jobben til Tone Damli, som ledet programmets første sesong. Foto: Marie Røssland
BYTTES UT: «Love Island» består, men det blir med ny programleder og på en ny kanal. Morten Hegseth får jobben til Tone Damli, som ledet programmets første sesong. Foto: Marie RøsslandVis mer

I fjor høst debuterte artist Tone Damli som programleder da den første norske sesongen av «Love Island» ble sendt på TV3. Flere single sjekket inn på en villa på Gran Canaria for å finne kjærligheten, og blant andre Andrea Sveinsdottir og Morten Dahlhaug kapret hverandres hjerter. Artist Tone Damli var programlederen som intervjuet deltakerne.

Programmet kan derimot på ingen måte kalles noen suksess. Seertallene var sviktende, og programmet fikk kritikk for å være tammere enn konkurrenter som «Paradise Hotel» og «Ex on the Beach».

Tidligere i år ble det kjent at en eventuell ny sesong av serien var satt på vent. Fredag ble det derimot kjent at programmet blir å se på en ny kanal, med en ny programleder, om kort tid.

Vraket

I en pressemelding opplyses det nemlig om at TV 2 tar over produksjonen av realityserien. Med seg på laget har de fått Morten Hegseth, kjent som programleder i VGTV og fra «Harm og Hegseth».

Med det er Damli fjernet fra programlederjobben. Allerede tidligere i år slo norske medier opp at det var usikkert hvorvidt hun ville få fortsette, men den endelige bekreftelsen kom altså nå. VG opplyser om at de ikke har fått noen kommentar fra Damlis manager David Eriksen.

SNAPCHAT: Tone Damli var ute og kjørte bil da hun fikk lyst til å synge - og filme det med mobilen. Video: Tone Damli / Snapchat Les saken her: https://www.dagbladet.no/kjendis/delte-snapchat-video-bak-rattet/70635224 Vis mer

Morten Hegseth, som er mangeårig kjendisjournalist, sier han gleder seg til å ta fatt på utfordringene.

-Jeg har jo lenge sittet på sidelinjen og skreket av både beundring og frustrasjon for norsk reality, men nå skal jeg stå midt i kjernen og orkestrere det hele som en gal kapellmester. Dårlig reality er grusomt, mens god reality er noe av det beste som finnes. Så nå skal vi lage tidenes norske realityserie. Noe annet er ikke et alternativ, forteller Hegseth.

BLIR PROGRAMLEDER: Morten Hegseth tar over «Love Island». Foto: Morten Eik
BLIR PROGRAMLEDER: Morten Hegseth tar over «Love Island». Foto: Morten Eik Vis mer

Selv om han skal lede realityprogrammet, opplyses det om at han fortsetter i VG. Kanalen vil snart begynne å se over søknader, og det er derfor for tidlig å si noe om når programmet eventuelt vil spilles inn og komme på skjermen.

Jarle Nakken, programdirektør i TV 2, er ved godt mot når han forteller om serien.

- Konseptet går sin seiersgang over store deler av verden, og planen er å bygge en langsiktig satsing med hovedfokus på yngre målgrupper, først og fremst på de digitale plattformene til TV 2, sier han i pressemeldingen.

SJEKKER INN PÅ «LOVE ISLAND»: I kveld returnerer den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren Isabelle Eriksen til tv-skjermen, når hun inntar villaen i «Love Island», på utkikk etter kjærlighet. Video: TV3 Vis mer

Fant kjærligheten

Selv om programmet ikke fikk helt den responsen som trolig var ønsket, har den i hvert fall hjulpet ett norsk par å finne kjærligheten, nemlig Andrea Sveinsdottir og Morten Dalhaug.

Da Dagbladet møtte paret etter hjemreise hadde de stor tro på at de to var ment for hverandre, og i fjor kunne de avsløre at de skulle bli samboere. I ettertid fortalte Sveinsdottir at det var spesielt å finne kjærligheten på tv.

ALKOHOLEKSPONERING: Tone Damli er blant dem som jevnlig publiserer bilder av de samme alkoholmerkene på sin Instagram-profil. Det får eksperter til å reagere. Vis mer

- Det er veldig hyggelig å kunne se tilbake på reisen vår, helt fra første gang vi møtte hverandre og til vi ble kjærester. Jeg gråter fortsatt hver gang jeg ser finaleepisoden hvor Morten spør om vi skal bli sammen, sa Sveinsdottir, og fortsatte:

- Vi ble også kjent på en annen måte enn hva man ofte blir nå i 2018. Vi hadde ingen telefoner eller distraksjoner: Vi måtte faktisk snakke sammen og være sammen 24 timer i døgnet. Vi sov jo også sammen i rundt en måned uten å gjøre noe seksuelt, noe som kanskje også er litt uvanlig i dag, men som jeg egentlig tror er veldig positivt.