Tone Damli Aaberges boligprosjekt ble forsøkt stanset av falske naboklager

Vil rive nykjøpt villa.

FALSK MOTSTAND: Tone Damli Aaberges søknad om å rive sin nykjøpte villa ble møtt med flere naboklager. Nå viser det seg at klagene var falske.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FALSK MOTSTAND: Tone Damli Aaberges søknad om å rive sin nykjøpte villa ble møtt med flere naboklager. Nå viser det seg at klagene var falske. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

I fjor kjøpte popartisten Tone Damli Aaberge og samboeren Markus Foss en toetasjes villa på Blommenholm utenfor Oslo. Paret betalte i underkant av 9,5 millioner kroner for sitt nye hjem.

Opprinnelig ville planen å pusse opp huset fra 1920, men på grunn av husets tilstand leverte paret en søknad til Bærum kommune om å rive villaen for å bygge et nytt hus på tomta.

Den planen møtte tilsynelatende motstand fra flere naboer.

Ifølge TV 2 mottok Plan- og bygningsavdelingen i Bærum kommune tre brev fra naboer som ønsket at kommunen skulle stanse parets byggeplaner, men alle brevene viste seg å være fra ikke-eksisterende personer.

En av klagene er undertegnet med et navn som ikke eksisterer i Folkeregisteret, én er fra en adresse som ikke eksisterer og den tredje er levert anonymt.

- Jeg synes det er veldig kjedelig at noen vil stikke kjepper i hjulene for oss. Selvfølgelig ønsker man at alt skal gå knirkefritt når man er i en slik prosess. Det viser seg jo at slik er det ikke, sier hun til TV 2-programmet God kveld Norge.

Dagbladet har snakket med sangerens manager, David Eriksen, som sier at Tone Damli ikke ønsker å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt.