Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

MGP-finalen 2020

Tone Damlis manager: - Katastrofe-opplegg

Reagerer på stemmetrøbbel under MGP-finalen.

STEMMEKAOS: For stort trykk har ført til at det ikk går an å stemme under Melodi Grand Prix. Video: NRK Vis mer

TRONDHEIM / OSLO (Dagbladet): Kort tid før de fire sølvfinalistene i årets MGP-finale skulle deles ut, opplevde NRK stemmeproblemer.

Tone Damli var ikke blant finalistene som stakk av med en av de fire sølvfinaleplassene. Hennes manager, David Eriksen, er blant dem som reagerer kraftig på kveldens MGP-problemer.

- Katastrofe-opplegg, sier han til Dagbladet.

Les NRKs svar på stemmekritikken lenger ned i saken.

- Respektløst

- Jeg kan si på vegne av de fleste her at dette ble en respektløs måte å avvikle det største TV-showet NRK har, sier Eriksen til Dagbladet og fortsetter:

- Så mye engasjerte artister og team som har brukt penger og tid på diverse kampanjer og som har engasjert i sosiale medier, og så er ikke NRK forberedt bedre enn at det er en tilfeldig plukket gjeng som skal avgjøre en finale. Dette der alt er satset på sosiale medier.

REAGERER: Tona Damlis manager, Davis Eriksen, er en av dem som reagerer kraftig på NRKs stemmeproblemer under MGP- finalen. Her avbildet under MGPs delfinale i 2009. Foto: Anders Grønneberg
REAGERER: Tona Damlis manager, Davis Eriksen, er en av dem som reagerer kraftig på NRKs stemmeproblemer under MGP- finalen. Her avbildet under MGPs delfinale i 2009. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Eriksen understreker at kritikken ikke kommer fordi han ikke fikk sin egen artist videre.

- Det er også flere andre som også mistet muligheten. Det føles urettferdig, sier Eriksen.

- 30 personer avgjorde

- Når man jobber med et monster av en produksjon, er det mye teknikk som går. Dessverre var det ikke med i dag, det er beklagelig, og derfor måtte vi bruke en folkejury, sier Stig Karslen, prosjektleder i MGP, til Dagbladet i etterkant av finalen.

Videre forteller han at det fra det var fire deltakere igjen og fram til vinneren ble kåret, var det norske folk som stemte, og at det var 700 000 stemmer bare i den siste runden.

- Det var 30 mennesker som satt i folkejuryen, og de ble satt sammen på en måte at de er representative for det norske folk. De har vært med hele veien, fra delfinalene og til i kveld, sier han og legger til:

- Vi sitter igjen med en vinner som har vært storfavoritt. At vi har en verdig vinner, er jeg sikker på. Nå har vi akkurat gått av en lang, lang sending. Nå trenger vi å gå inn på teknikken, for å se hva som faktisk har gått galt, sier Karlsen.

- Skuffet

Men det er ikke bare Tone Damlis manager som reagerer på kveldens MGP-problemer. Også Morten Thomassen, leder av MGP-klubben, reagerer:

- Dette er en skandale, rett og slett, sier han.

Heller ikke Rein Alexander gikk videre i kveldens finalerunde. Også hans manager, Jan Erik Haglund, forteller at de er skuffet over problemene i finalen.

- Vi er selvfølgelig veldig skuffet over at ikke stemmesystemet fungerte. Folket fikk ikke stemme, sier Haglund.

MELODI GRAND PRIX: Didrik Solli-Tangen overlater den engelske rettskrivingen til lillebroren Emil etter at han ble gjort narr av i 2010. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Marie Røssland Vis mer

Endre Fagervold fra Grand Prix-fanklubben escNorge er heller ikke imponert.

- Dette skal jo ikke skje! Det var stemmetrøbbel i første delfinale, så nå skulle det være ordnet. Det er en katastrofe at dette skulle skje i kveld!

Magnus Bokn sin manager, Øyvind Riibe, ønsker ikke å kommentere problemene, men er sikker på at NRK har gjort det de kan.

- Vi har også forståelse for at de ikke kunne holde sendingen i uviss tid i påvente av å få opp stemmesystemet igjen, sier Riibe.

Flere andre reagerer også på NRKs stemmekrøll, deriblant TV 2s Jon Børresen. Han skriver følgende på Twitter:

Umulig å stemme på MGP, men likevel sender NRK fire artister videre? Dette må bli ramaskrik. Hele programmet er basert på at folket skal stemme, men i kveld fungerer ikke det. Kona mi er i harnisk. #mgp

Hele Norges coronakart