Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tone dro på slottsball med kveldens dypeste utringning

Se bildene fra gallamiddagen.

||| (Dagbladet): Etter nasjonalsang-flausen i går ettermiddag, var det i går kveld klart for gallamiddag på Slottet i anledning det sveitsiske statsbesøket.

Og blant politikere og direktører, kom også artist Tone Damli Aaberge (22) til slottsgallaen. Hun hadde på seg en plommefarget gallakjole med dyp utringning, og kom sammen med kjæresten, skuespiller Aksel Hennie (35).

Gledet seg Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med artisten, som er veldig opptatt med lanseringen av sin nye plate. Hennes manager David Eriksen sier at det ikke var noen spesiell grunn til at paret ble invitert.

- Men de syntes det var fantastisk hyggelig å bli invitert, og de gledet seg veldig. Jeg har fått inntrykk av at de hadde en hyggelig kveld, sier Eriksen.

Blant gjestene var også Nobelkomiteens sekretær Geir Lundestad, NHO-president Kristin Skogen Lund og politidirektør Ingelin Killengreen, samt selvfølgelig norske politikere og kongefamilien - alle i finstasen.

Tora Aasland (SV) hadde for anledningen funnet fram bunaden, mens kronprinsesse Mette-Marit hadde på seg en lang sjokkrosa kjole.

Paralleller Kong Harald unnskyldte seg til den sveitsiske presidenten Doris Leuthard etter at hun fikk høre feil sang under velkomstseremonien i Oslo, men hun tok det hele med godt humør.

I sin tale under gallamiddagen, trakk kongen fram ulikheter mellom Sveits og Norge.

- Mens dere kjempet mot romerne, levde vi et anonymt, enkelt liv her oppe i nord. Mens vikingene terroriserte store deler av Europa hadde dere andre trusler å kjempe mot før dere gjorde opprør mot habsburgerne. I nyere tid har vi valgt ulike tilnærminger til sikkerhetspolitikk og båndene til EU, sa kongen, ifølge NTB.

Norske oster og moreller Men han trakk også fram de mange likhetene mellom de to folkeslagene.

- Vi er også begge stolte av våre lands naturskjønnhet. Vi er begge fjellfolk. Når sveitsere og nordmenn møtes, blir de ofte slått av hvor lett de har for å omgås, sa kongen.

Etter talen kunne gjestene begynne på menyen, som besto av lettrøkt kveite, pepperrot og egg, elg fra Sikkilsdalen, ostesuppe med norske oster, moreller fra Hardanger og dessert med multer fra Porsanger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media