Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Tony Bennett: «Første gang jeg møtte kona mi, lå hun i en livmor»

Sangeren traff ektefellens mor - som var gravid. 

SPESIELT «MØTE»: I en ny selvbiografi forteller musikeren Tony Bennett om sitt noe uvanlige første møte med kona Susan  Benedetto. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB Scanpix
SPESIELT «MØTE»: I en ny selvbiografi forteller musikeren Tony Bennett om sitt noe uvanlige første møte med kona Susan  Benedetto. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alder er ingen hindring, sies det.

Ta jazzlegenden Tony Bennett (90), for eksempel, som har giftet seg med ei 40 år yngre kvinne. Ikke noe oppsiktsvekkende med det, egentlig, for det har så mange andre menn gjort før ham.

Det de færreste har gjort før Tony Bennett, derimot, er å «møte» sin kommende hustru før hun i det hele tatt er født.

Ihuga fans

Magasinet People har hentet fram et utdrag fra Bennetts nylig utgitte selvbiografi, «Just Getting Started», der han kommer med en noe forstyrrende, men litt artig bekjennelse:

«Første gang jeg møtte kona mi, lå hun i en livmor».

Tilfeldighetene skulle ha det til at Bennett traff konas foreldre i 1966, under en konsert i New York. Marion og Dayl Crow var ihuga fans, og fikk sjansen til å møte sitt store idol bak scenen.

Kvinnen Bennett ga autografen til, og tok bilde med, var høygravid. Like etterpå fødte hun ei datter, Susan, som seinere skulle bli musikerens kone.

Bedt på date

«Vi ler godt av det bildet, med tanke på historien som fulgte», skriver Bennett.

Tony Bennett og Susan Benedetto traff hverandre da sistnevnte hadde fylt 19 år, under de samme omstendighetene som «forrige gang».

Benedetto hadde nemlig arvet foreldrenes forkjærlighet for Bennetts musikk, og ledet artistens fanklubb i San Fransisco da hun, etter en konsert, ba om å få møte det som skulle bli hennes ektemann.

«Jeg gikk ikke bare med på å møte henne bak scenen, jeg spurte også om hun ville være daten min for kvelden. Det var slik alt begynte».

Ikke den eneste

Paret giftet seg i 2007, etter å ha vært kjærester i over 20 år. Bennett har vært gift to ganger tidligere, og har fire voksne barn.

90-åringen har en lang fartstid som musiker, og har gitt ut mer enn 70 album fordelt på over 60 år. Han regnes å være en av vår tids største musikere innenfor sin sjanger, og har solgt omlag 50 millioner album.

Bennett, som gjestet Oslo Jazzfestival i 2012, er for øvrig ikke den eneste kjendisen som har giftet seg med «sin største fan».

I 2010 ga countrystjerna Carrie Underwood (33) sitt ja til kanadiske Mike Fisher, som hun traff under en såkalt «meet-and-greet» etter en konsert i 2008.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!