Tony Sopranos hus er til salgs

Huset har en startpris på rundt 30 millioner kroner.

«MAFIAHUS»: Dette huset i New Jersey ble gjort kjent gjennom «The Sopranos» og ligger nå ute for salg. Foto: Stefano Ukmar / New York Times / NTB scanpix
«MAFIAHUS»: Dette huset i New Jersey ble gjort kjent gjennom «The Sopranos» og ligger nå ute for salg. Foto: Stefano Ukmar / New York Times / NTB scanpixVis mer

Noen hus har en helt spesiell plass i mange millioner menneskers liv, simpelthen fordi det har blitt vist på TV mange ganger.

Et av disse husene, som ligger i New Jersey, er nå lagt ut for salg til den nette sum av 3,4 millioner dollar, eller rundt 30 millioner norske kroner.

«Mafiahus»

Huset det er snakk om er huset til den høyst fiksjonelle mafiabossen Tony Soprano, spilt av James Gandolfini, skriver New York Times.

For selv om det meste av innendørsscenene i den svært populære serien «The Sopranos» er spilt inn i Silvervup Studios i bydelen Queens i New York, så er det utenfor dette huset at Tony hentet avisa og svømte med enden.

Oppkjørselen er også med i åpningsvignetten til TV-serien.

Men det ble også filmet noen scener innendørs i huset på New Jersey. I pilotepisoden kunne man for eksempel treffe Tonys kone Carmela, og hans to barn A.J og Meadow, i husets kjøkken.

Interiøret i huset skal også ha fungert som inspirasjon for kulissene i Silvercup Studios.

MAFIABOSS: James Gandolfini spilte Tony Soprano i «The Sopranos». Han døde i 2013, 51 år gammel. Foto: Snap Stills / REX / NTB scanpix
MAFIABOSS: James Gandolfini spilte Tony Soprano i «The Sopranos». Han døde i 2013, 51 år gammel. Foto: Snap Stills / REX / NTB scanpix Vis mer

Mange skuelystne fans

Selv om det er mange år siden seriens sjette og siste sesong ble spilt inn, kommer det stadig fans av serien til den velkjente oppkjørselen for å ta bilder, forteller huseierne Patti og Victor Recchia, som har eid huset siden 1987.

- Jeg kjørte ut av oppkjørselen og oppdaget noen få karer som kom kjørende ned blindgata på motorsyklene sine. Så jeg åpnet vinduet for å gi meg til kjenne, og de sa: «Hei, fru Soprano! Vi skal ikke ødelegge noe, vi vil bare ta et par bilder», sier Patti Recchia.

Ektemannen forteller at han har truffet på en far og en sønn som var ute ved huset som en del av en farsdagsgave.

- De kom kjørende inn her i en limousin eller noe sånn, kom ut i en morgenkåpe og plukket opp ei avis, forteller Victor Recchia.

Kan ikke sammenliknes med hus

Når det gjelder eiendommen så er huset 520 kvadratmeter, har fire soverom, fire bad, et gjestehus med ett soverom og to garasjer med plass til to biler. Tomta er på fire mål.

Prisen som er angitt, 3,4 millioner dollar er også bare startprisen, noe New York Daily News antyder er litt i overkant av det man kan forvente for et sånt hus i dette nabolaget. Eiendomsnettstedet Trulia anslår husets verdi til 1,5 millioner dollar. Men så var det denne «kjendisstatusen» til huset, og spesielt innkjørselen, da.

Victor Recchia mener at hjemmet har mer til felles med filmmemorabilia og eksotiske biler enn det har med andre hus. Årsaken til at de flytter, er som for de fleste godt voksne par: Deres voksne sønn flyttet ut for flere år siden, og de trenger ikke så mye plass.

BERØMTE KLÆR: Auksjonshuset Christie's i New York legger popkulturgjenstander ut for salg. Vis mer

Fikk 13 Emmy-priser

Det er 20 år siden første episode av mafiaserien «Sopranos» ble sendt på HBO. Serien ble laget i seks sesonger fra 199 til 2007, og er en av tidenes største TV-serie-suksesser.

Sammen med «Sex in the city» ble serien HBOs første enorme suksess før selskapet i ettertid kom med serier som «The Wire», «Six Feet Under», «Band of brothers» og «Game of Thrones».

I «The Sopranos» ble man gjennom seks sesonger kjent med livet og utfordringene til kjernefamilien Soprano, bestående av Tony, Carmela, Meadow og Anthony Jr, samt andre sentrale karakterer, som Tonys psykolog Jennifer Melfi og mafiamedlemmene Christopher Moltisanti, Silvio Dante og Paulie Gualtieri.

«The Sopranos» ble blant annet belønnet med 13 Emmy- og fem Golden Globe-priser.

Når det gjelder James Gandolfini, som gestaltet rollen som den mangefasetterte mafiabossen Tony, så døde han av hjerteinfarkt 19. juni 2013, 51 år gammel.