Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Top Gear» måtte rømme Argentina etter at Jeremy Clarkson kjørte rundt med dette skiltet

- Måtte la bilene stå etter «steining».

BØLLEFRØ: Jeremy Clarkson har skapt mye problemer for seg selv det siste året, og det har ikke blitt bedre etter «Top Gear»s Argentina-besøk. Clarkson blir beskyldt for å ha valgt dette nummerskiltet på bilen sin for å provosere, noe BBC benekter. Foto: Twitter og @autoblogcomar
BØLLEFRØ: Jeremy Clarkson har skapt mye problemer for seg selv det siste året, og det har ikke blitt bedre etter «Top Gear»s Argentina-besøk. Clarkson blir beskyldt for å ha valgt dette nummerskiltet på bilen sin for å provosere, noe BBC benekter. Foto: Twitter og @autoblogcomar Vis mer

(Dagbladet): Et av verdens mest sette TV-program har også en av verdens mest kontroversielle programledere.

«Top Gear» vert Jeremy Clarkson (54) har nemlig hatt det tøft det siste året, som toppet seg med rasismeanklager som gikk svært hardt inn på Clarkson og BBC. Det har også vært spekulasjoner om Jeremy Clarkson skulle erstattes av ikke fullt så kjente Chris Evans.

Clarkson og resten av TV-teamet er for tida i Argentina der de spiller inn programseriens julespesial-episode.

Betent historie 16. september i år fløy Clarkson og hans medprogramledere James May og Richard Hammond til Argentina for å starte innspillinga. Siden er det én detalj som har preget besøket.

Nummerskiltet på Porschen Clarkson har brukt som transportmiddelet under innspillinga har nemlig registreringsnummeret «H982 FKL».

Mange mener skiltet referer til Falklandskrigen mellom Storbritannia og Argentina i 1982, da britene skulle gjenerobre øygruppa de mente Argentina hadde beleiret.

Falklandskrigen er - og var - en svært betent politisk konflikt.

Krigen førte til diktaturets kollaps i Argentina, og landet mener fortsatt øygruppa rettmessig tilhører Argentina. Det første offisielle britiske statsbesøket til Argentina etter krigen, var først i 2001.

Kjeppjaget Det har helt siden «Top Gears» Argentina-ankomst blitt spekulert i om nummerskiltet er en bevisst provokasjon fra den kontroversielle Clarkson.

Tabloidavisa Daily Mirror skrev for to uker siden at Clarkson hadde fått beskjed av BBC om å oppføre seg pent i Argentina, noe Clarkson avblåste med dette bildet.

BBC har benektet at «H982 FKL»-skiltet er bevisst valgt, og hevder det var en av programmets produsenter som gikk til innkjøp av bilen.

Det har imidlertid ført til at produksjonsteamet og programlederne i dag møtte rømme landet, skriver Sky News.

Ifølge kanalen måtte vertene forlate bilene sine i veikanten, etter at sinte demonstranter begynte å kaste steiner.

BBC har også bekreftet at de forlater Argentina.

Utenfor hotellet de bor på, har også veteraner fra militæret protestert.

Det blir i hvert fall meget spennende å se resultatet av innspillinga av produksjonen, når sesong 22 av det populære programmet sendes på nyåret.

Selv om det heter «julespesial» blir trolig ikke Argentina-episoden sendt før mars i neste år.

Og om alt skulle gå galt for Clarkson i tida som kommer, har han hvert fall fått seg en ny venn i sin tidlgiere erkefiende Piers Morgan, etter at de la en ti år gammel krangel død.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media