ALVORLIG SYK: «Top Gear»-profil Jeremy Clarkson (57) ble tidligere i sommer rammet av en hissig lungebetennelse. Han nektet først å tro at han var syk. Foto: NTB Scanpix
ALVORLIG SYK: «Top Gear»-profil Jeremy Clarkson (57) ble tidligere i sommer rammet av en hissig lungebetennelse. Han nektet først å tro at han var syk. Foto: NTB ScanpixVis mer

Jeremy Clarkson:

«Top Gear»-stjerna nektet å akseptere at han var syk. Så fikk han sjokkbeskjed av legen

«Hvis du ikke gjør som jeg sier, dør du».

(Dagbladet): Det var under et ferieopphold på Mallorca tidligere denne måneden at tidligere «Top Gear»-profil Jeremy Clarkson (57) ble syk med lungebetennelse.

Clarksons sommerferie endte dermed på sykehus, i rullestol, der han var innlagt i flere dager.

Not the sort of bangles I usually choose on holiday

Et innlegg delt av Jeremy Clarkson (@jeremyclarkson1)

I et gjesteinnlegg hos den britiske avisa Sunday Times letter Clarkson på sløret om sykehusinnleggelsen, som, ifølge ham selv, var langt mer dramatisk enn det som tidligere har vært kjent.

Ville ikke på sykehus

Clarkson, som er mest kjent for sine mange kontroverser i «Top Gear»-førersetet, skriver blant annet at han var «nær døden».

Ifølge The Guardian, som har gjengitt deler av innlegget, forklarer tv-profilen at han først satte seg på bakbeina da legene ville skrive ham inn på sykehus, til tross for tre netter med spasmer på hotellrommet.

- Jeg fikk beskjed om at jeg måtte holdes på sykehus i minst en uke, noe jeg så på som en umulighet. Legen sa: «Hvis du ikke gjør som jeg sier nå, dør du», skriver 57-åringen.

Han beskriver sykeoppholdet som en «ny og absurd opplevelse», og legger ikke skjul på han i aller høyeste grad mislikte å være lenket til en sykeseng.

- Jeg er sikker på at mange av dere har hatt uforutsette sykehusinnleggelser. Problemet med sykehus er at man blir institusjonalisert og ute av stand til å snakke om noe annet enn hva slags medisiner sykepleieren ga deg til hvilket klokkeslett.

Henger med geipen

Clarkson er på bedringens vei etter lungebetennelsen, men må gjennom en lang rehabilitering før han kan begynne å jobbe igjen.

Og hvis du trodde den rappkjefta briten liker å være sykemeldt, må du tro om igjen.

- Nå skal jeg gjøre ingenting i to måneder, bortsett fra å bli frisk, og det er enda verre - for det eneste jeg tenker på er sykdommen. Jeg har ikke vært borte fra jobb siden jeg startet i 1978, surmuler tv-profilen.

Selv om Clarkson ikke fokuserer spesielt mye på sitt eget ve og vel, og det faktum at lungebetennelsen ikke fikk fatale konsekvenser, var han i det minste bekymret da «Top Gear»-kollega Richard Hammond (47) var involvert i en stygg bilulykke i Sveits tidligere i sommer:

- Det var det største og skumleste krasjet jeg har sett noensinne, men heldigvis virker det som om det går bra med Richard, skrev 57-åringen på Twitter.

Langvarig strid

Både Clarkson og tv-kollega James May var vitne til ulykken, som skjedde under innspillingen av tv-programmet «The Grand Tour».

Hammond slapp unna den voldsomme utforkjøringen, der bilen ble totalskadd, med et beinbrudd, og delte senere en videosnutt fra sykesenga med tittelen «Jeg er ikke død».

- Jeg vil gjerne takke all sykehuspersonell som hjalp til med å frakte meg fra ulykkesstedet og til sykehuset - og som har tatt vare på meg siden. Jeg vil også takke James May som smuglet inn en flaske med gin i går kveld, sa han i videoen, som er publisert på nettstedet Drivetribe.

Clarkson, Hammond og May var i lang tid ansiktene til verdens mest populære motorshow, før førstnevnte fikk sparken fra «Top Gear» i 2015, etter en bitter og langvarig strid med BBC-ledelsen.

May og Hammon fulgte seinere etter, og returnerne etter hvert med det ovennevnte programmet, «The Grand Tour».

ULYKKE: Den tidligere «Top Gear»-stjerna Richard Hammond krasjet stygt under et bilrace i Sveits, 10 juni. Dette videoklippet viser ulykken. Det var under innspillingen av The Grand Tour, sesong 2 at Hammond deltok i et bilrace. I den ene svingen suser han utfor veibanen. Årsaken er foreløpig ukjent. Video: Nature Pictures / Youtube / AP / Scanpix Vis mer