«Top Gear»-profil Richard Hammond:

«Top Gear»-stjerna overlevde fordi han var liten av vekst. - Trodde Hammond var død

«Det mest skremmende krasjet jeg har sett», skrev Clarkson.

ULYKKE: Den tidligere «Top Gear»-stjerna Richard Hammond krasjet stygt under et bilrace i Sveits, 10 juni. Dette videoklippet viser ulykken. Det var under innspillingen av The Grand Tour, sesong 2 at Hammond deltok i et bilrace. I den ene svingen suser han utfor veibanen. Årsaken er foreløpig ukjent. Video: Nature Pictures / Youtube / AP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I starten av juni var den tidligere «Top Gear-profilen Richard Hammond involvert i en stygg bilulykke i Sveits. Bilulykken skjedde under innspillingen av bilserien «The Grand Tour», da tv-profilen suste av gårde i en elektronisk luksusbil fra produsenten Rimac til en verdi av 21 millioner norske kroner.

Han kjørte av veien, og ulykken endte i et inferno. Bilen ble totalskadd, men Hammond kom seg ut like før flammene tok overhånd. Han ble fløyet til sykehus, der det ble konstatert at alt han hadde pådratt seg var et beinbrudd.

Nå mener imidlertid flere at det kunne gått riktig så galt for seg om noen andre hadde sittet i bilens førersete. Det har seg slik at Hammond bare er like over 170 cm høy, mens kollegene hans, deriblant Jeremy Clarkson og James May, som er markant høyere.

Hammonds lave høyde kan ha reddet ham, ifølge magasinet Driving, en nisjeside eid av The Sunday Times.

Kunne endt dårlig

«Det var det største og skumleste krasjet jeg har sett noensinne, men heldigvis virker det som om det går bra med Richard», skrev Jeremy Clarkson på Twitter like etter at bilulykken hadde skjedd i Sveits' St. Gallen-område.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer