Finale i «Top Model Skandinavia»:

«Top Model»-deltaker røpet vinneren før finalen

- Jeg har forståelse for at det kan virke klønete.

BLEMME: I kveld får det norske folk se finalen av «Top Model Skandinavia». Da har episoden allerede vært sendt i både Sverige og Danmark. Foto: FEM / Discovery
BLEMME: I kveld får det norske folk se finalen av «Top Model Skandinavia». Da har episoden allerede vært sendt i både Sverige og Danmark. Foto: FEM / DiscoveryVis mer

(Dagbladet): NB! Saken inneholder spoilere!

Torsdag kveld er det duket for den store finalen i «Top Model Skandinavia».

Programmet som sendes på kanalen FEM her til lands, har også rullet over de danske og svenske TV-skjermene denne høsten.

I snaue to måneder har 18 skandinaviske jenter kjempet i Lisboa for å kapre den gjeve modelltittelen.

Når seerne i Norge får annonsert hvem som vinner konkurransen i kveld, har imidlertid både publikum i Sverige og Danmark allerede fått vite det.

- Jeg vant!!!

I finalen står både svenske Ronja Manfredsson (19), norske Jannie Gefle (25) og de to danske jentene Aida Almquist Sowe (22) og Malene Riis Sörensen (20).

På førstnevntes Facebook-profil kommer det nå fram at det er Manfredsson som stikker av med seieren.

- I begynnelsen var vi 18 jenter, og til slutt var vi tre. Én skulle ta hjem tittelen som Top Model 2016. Og det er meg. Jeg vant!!!, skriver 19-åringen på Facebook.

Overfor Dagbladet forklarer mediesjef i TVNorge og Discovery Networks, Hanne McBride, hvordan denne situasjonen kunne oppstå.

- Top Model har tidvis vært sendt på ulike dager i de skandinaviske landene. Det har med noe så kjedelig som utfordringer med programplanleggingen å gjøre. Det er ikke alltid mulig å samkjøre over landegrensene, men dette har vært helt uproblematisk gjennom hele sesongen. Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger fra seere om dette, skriver hun i en e-post til Dagbladet.

Ikke deltakerens feil

Videre understreker McBride at vinneren ikke har opptrådt feil i dette tilfellet.

- Jeg har forståelse for at det kan virke klønete, i 2016, at publikum i noen land vet hvem som vinner et døgn før oss, men det har vi dessverre ikke klart å unngå. Deltakerne har vært veldig oppmerksomme på å ikke røpe noe før dette blir vist på TV, og vi har ingenting å utsette på måten vinneren har opptrådt på.

- Er det noen som skal ta støyten for dette, er det vi som kanal. Jeg håper selvsagt at «Top Model»-fansen fortsatt har lyst til å se hvordan finalen utspiller seg, eller at de eventuelt ikke leser denne saken før etter at finalen er ferdig i kveld. Den begynner 21.30 på FEM, fortsetter hun.

Det har så langt ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra vinneren Ronja Manfredsson.