Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
FORBANNA: «Top Model»-deltakerne Jannie Gefle (med hatt) og Benedicte Haugaard (hvit kjole) er ikke fornøyd med hvordan tv-produsenten framstiller dem på tv. Foto: Discovery
FORBANNA: «Top Model»-deltakerne Jannie Gefle (med hatt) og Benedicte Haugaard (hvit kjole) er ikke fornøyd med hvordan tv-produsenten framstiller dem på tv. Foto: Discovery Vis mer

Top Model Norge

«Top Model»-deltakere raser mot TVNorge etter husrasering:
- Skyld faen ikke på oss

Fyrer løs mot produksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I torsdagens episode av realityprogrammet «Top Model», der et knippe skandinaviske jenter skal kjempe om den gjeveste modelltittelen, ble seerne vitne til at jentene fikk en skjennepreken.

Den svenske stylisten Jonas Hallberg, som er en del av årets dommerpanel, tente på alle plugger da han oppdaget hvor «bomba» det så ut i deltakervillaen, som han selv omtalte som «en svinesti».

- Fy faen, jeg ble så jævlig forbanna, tordnet stylisten, og ga jentene beskjed om det ville koste 100 000 kroner å få de materielle skadene reparert.

Søppel og knuste vinduer

Det skal blant annet ha vært snakk om oppripet gulv, et knust vindu, en ødelagt glassdør og et tett badekar. I tillegg var kjøkkenet fylt til randen med søppel og oppvask, noe Hallberg satte lite pris på:

- Hadde det her vært et modelloppdrag, hadde kundene kastet vekk jentene med en gang. Sånn her kan man ikke oppføre seg, sa han i programmet.

Deltakeren Benedicte Haugaard (25) har imidlertid en helt annen versjon av saken. I et blogginnlegg tar drammensjenta et kraftig oppgjør med måten hun er framstilt på tv:

«Altså ... tror dere SERIØST vi gjorde alt dette? Med vilje i tillegg? (...) Skyld faen ikke på oss», skriver Haugaard, før hun ramser opp de forskjellige skadene hun ikke vil ta ansvar for.

Blant annet hevder Haugaard at gulvet ble ripet opp av tunge kofferter, som deltakerne advarte produksjonen om. Hun skriver også at det ble spikret opp madrasser som skrapte opp både dører og gulv, for å gjøre intervjurommene lydtette.

- Burde virkelig ikke ha noe å si

I tillegg mener Haugaard at glassdøra ble knust etter at en meddeltaker løp inn i den ved et uhell.

«Hun fikk jævlig vondt, og hun burde heller blitt tatt vare på og fått en legesjekk, enn å bli skjelt ut på internasjonal TV», skriver deltakeren.

Overfor Dagbladet forklarer Haugaard at hun synes det er synd at deltakerens versjon ikke kommer fram på tv.

- Det at de framstiller deltakerne i «Top Model» som de største rotehodene gjør kun at folk tror enda mindre om folk som lever av utseendet sitt, et talent eller andre ting. Alle deltakerne er ryddige, oppegående, smarte, samfunnsengasjerte jenter, og det at oppvaskbenken er full en dag eller to, eller at det ligger q-tips på baderomsbenken, burde virkelig ikke ha noe å si, forteller 25-åringen.

Forskjellige regler

Hun erkjenner at deltakervillaen ikke alltid så strøken ut, men at det må være lov med litt rot når 18 jenter deler samme leilighet.

- Alle kommer fra forskjellige familier med forskjellig oppvekst og regler. Etter nærmere to måneder i samme hus blir man lei av å mase på folk og lei av å rydde opp etter hverandre.

- Dessverre kom Jonas og kamerateamet sent i sesongen da vi alle var drittlei. Etter denne episoden inviterte jeg jentene til middagsbordet hvor vi skrev husregler og fordelte ansvar, og det fungerte utmerket hele veien til mål, sier Haugaard, og legger til:

- Det er på tide at folk innser at det finnes andre sider av hver eneste sak, og at TV til slutt alltid vil være TV. Det skal lages blest, det skal provosere, det skal selge. Dessverre gikk det utover oss denne gangen.

- Glad ingen skadet seg

Også deltakeren Jannie Gefle reagerer på måten situasjonen ble framstilt på tv.

- Sekvensen med Jonas fremsto som veldig planlagt tv. De vil skape blest rundt programmet, noe jeg skjønner. At produksjonen la all skyld over på oss, synes jeg imidlertid er urettferdig, sier Gefle til Dagbladet.

- Hvorfor mener du det?

- Eksempelvis var det produksjonen selv som skapte noe av ødeleggelsene, blant annet ved å spikre opp madrasser. Hva gjelder glassdøren som knuste, så ba vi produksjonen tre ganger om å ta den ned, slik at den ikke skulle løsne og skade noen.

- De tok ikke forespørslene på alvor og til slutt falt den ned, og ødela samtidig litt av gulvet og veggen. Personlig er jeg bare glad for at ingen skadet seg, legger hun til.

- Tar du noen som helst selvkritikk for ødeleggelsene og rotet?

- Noe av kritikken Jonas kom med var fortjent. Vi kan absolutt ta selvkritikk for rotet, men personlig ryddet jeg opp etter meg. Likevel burde noe av kritikken rettes mot produksjonen selv.

Gefle understreker at hun ikke tok seg spesielt nær av tiraden, men synes det var leit å se hvor opprørt noen av de andre deltakerne ble.

- Jeg ristet det fort av meg, men flere av de andre jentene ble veldig lei seg, og ville ikke bli urettferdig fremstilt på tv.

- Alvorlig

Mediesjef i Discovery Networks, Hanne McBride, forklarer til Dagbladet at de ser alvorlig på saken.

- Dette skal vi definitivt nøste opp i. Vi har ikke vært i stand til å få kontakt med produksjonsselskapet ennå, og sitter derfor ikke på alle detaljene, men skal snakke med jentene når vi får tak i produksjonsselskapet, sier McBride.

Det er langt fra første gang realitydeltakere er misfornøyd med hvordan de blir framstilt på tv.

I fjor gikk «Diktaturet»-deltakeren i strupen på NRK etter at han følte seg framstilt som en «kynisk kjiping» i tv-programmet.

«Paradise Hotel»-deltakeren Labinot Haziri ga uttrykk for at han var svært skuffet over TV3 etter å ha sett seg selv på tv i 2014. «Jakten på kjærligheten»-bonden Ruben Kengakaran mente på sin side at TV 2 hadde hauset opp uttalelsene hans på tv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!