Sir Philip Green:

Top Shop-milliardær siktet for tafsing

Skal ha befølt en pilates-instruktør flere ganger.

SIKTET: Philip Green er siktet for å ha befølt en kvinne. Foto: NTB Scanpix
SIKTET: Philip Green er siktet for å ha befølt en kvinne. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fredag kveld kommer nyheten om at den britiske milliardæren Philip Green (67) er siktet for å ha tatt upassende på en kvinnelig pilates-instruktør. Det opplyser de lokale påtalemyndighetene i Pima County, Arizona til Sky News.

Kvinnen hevder at milliardæren skal ha befølt henne under pilatestimer ved Canyon Ranch luxury resort i Tucson i 2016 og 2018.

Philip Green er nå siktet for å bevisst ha berørt en annen person med hensikt om å skade, fornærme eller provosere, skriver den britiske TV-kanalen.

Statsadvokat Lauren Deakin opplyser at Green er siktet på fire overgrepspunkter.

- Hvert punkt kan gi en fengselsstraff på opptil 30 dager, en bot på 500 amerikanske dollar, og opptil ett års prøvetid, sier statsadvokaten.

67-åringen har på sin side nektet for beskyldningene mot ham, noe han gjentok fredag kveld, men må likevel møte i retten 19. juni.

TOP-SHOP-ARVING: Philip Green med kona Tina og dattera Chloe. Foto: NTB Scanpix
TOP-SHOP-ARVING: Philip Green med kona Tina og dattera Chloe. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Inngikk avtaler

Forrige uke ble hundrevis av klager meldt inn om at Green skal ha tafset på kvinner.

I fjor påberopte lord Peter Hain seg immunitet som parlamentsmedlem, da han avslørte at Philip Green var mannen som var anklaget for trakassering av fem personer.

Hain har også fortalt parlamentet at det er kommet inn hundrevis av klager fra personalet.

Green ble seinest i oktober navngitt som den angivelige overgriperen i en stor trakasseringsskandale rullet opp av storavisa The Daily Telegraph. Dette på tross av at retten hadde lagt ned forbud om å identifisere ham, i henhold til en kontroversiell lov.

Green, som er blitt blant Englands rikeste menn og står bak motekjeder som Topshop, Wallis og Burton, har ifølge Telegraph betalt «betydelige summer» til flere personer for at de skal holde kjeft om anklager som omfatter seksuell trakassering, rasisme og mobbing.

Saken fortsetter nedenfor.

UTFORDRET: Komiker Rune Andersen fikk Jon Lilletuns ærespris for sin innsats for barn som utsettes for vold og overgrep. Andersen vokste selv opp med en voldelig far. Video/Reporter: Jørgen Gilbrant Vis mer

Avslørte Green

Green inngikk juridisk bindende taushetsavtaler med fem personer som skal være utsatt for trakasseringen. På grunn av spesiell engelsk og walisisk lovgivning (Skottland har eget lovverk journ. anm.) har retten avsagt kjennelser som gjør at de kan straffeforfølges dersom de skulle navngi ham (super-injunctions) eller i det hele tatt snakke om avtalen.

Telegraph brukte lang tid på å dekke saken, men i oktober fikk Green medhold i retten, noe som forbød avisa å skrive om ham eller de angivelig trakasserte personene.

Da Daily Telegraph ville skrive om dette ble de som nevnt ovenfor ilagt en såkalt gagging order (kneblingsordre) av retten, men da brukte lord Hain sin rett til å snakke fritt i Overhuset.

- Jeg føler at det er min plikt under det parlamentariske privilegium å navngi Philip Green som den aktuelle personen, gitt at media er gitt et pålegg som forhindrer publisering av sakens fulle detaljer, hvilket åpenbart er i offentlighetens interesse, sa lorden.