Toppblogger dømt til 90 dagers fengsel

Kvinnen i 20-åra fikk 30 dagers strafferabatt.

DØMT: En kvinnelig toppblogger i 20-åra ble fredag dømt til 90 dagers fengsel etter en voldshendelse på en hjemmefest i Oslo i februar i fjor. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
DØMT: En kvinnelig toppblogger i 20-åra ble fredag dømt til 90 dagers fengsel etter en voldshendelse på en hjemmefest i Oslo i februar i fjor. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En kvinnelig toppblogger ble fredag denne uka dømt til 90 dagers fengsel i Borgarting lagmannsrett. Hun ble i oktober i fjor frikjent for hendelsen - som fant sted i februar samme år - før saken i februar ble anket til lagmannsretten. Det var Nettavisen som først omtalte saken.

Aktor la ned påstand om seks måneders fengsel for bloggeren, men dommen endte på 90 dager. Hun fikk 30 dagers strafferabatt grunnet formildende omstendigheter, da flertallet i retten mente hun hadde blitt provosert av fornærmede i forkant av festkrangelen.

Bloggeren, som er i 20-åra, skal ha kastet et glass eller ei flaske i ansiktet på den fornærmede mannen, som også er i 20-åra, på en hjemmefest i Oslo. Krangelen endte med at mannen måtte sy fire sting.

«Det er ikke tvilsomt, og heller ikke bestridt, at tiltalte objektivt har påført fornærmede en kroppsskade. Det springende punkt i saken er om skaden er påført ved en ubevisst «reflekshandling» eller om den er påført forsettlig», heter det i den nye dommen.

Uenig i bevisvurderingen

Bloggeren ble dømt til fengselsstraff med fem mot to stemmer i lagmannsretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer