Isabella Löwengrip:

Toppblogger oppfordrer unge til å fly mer privatfly

- Diskusjonen om miljøspørsmål og fly er ikke spesielt global.

FOR PRIVATFLY: Isabella Löwengrip har alltid vært åpen om at hun trives med et liv i luksus. Det har hun ikke tenkt til å endre på med det første, snarere tvert imot. Foto: NTB Scanpix
FOR PRIVATFLY: Isabella Löwengrip har alltid vært åpen om at hun trives med et liv i luksus. Det har hun ikke tenkt til å endre på med det første, snarere tvert imot. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske toppbloggeren Isabella Löwengrip (28), også kjent som «Blondinbella», lever åpenlyst et liv de fleste bare kan drømme om. Hun har tidligere avslørt at hun allerede har barnas framtid sikret økonomisk, og at livet hun drømte om er blitt til virkelighet.

I fjor kunne Löwengrip fortelle at den totale verdien på foretaket hennes er vurdert til svimlende 400 millioner svenske kroner, og i sosiale medier ser man stadig at den styrtrike 28-åringen lever luksuslivet til det fulle.

Og det kan provosere.

Vil fortsette å fly

Isabella har nesten en halv million følgere på Instagram, og hun er langt ifra redd for å vise at hun er glad i å bruke penger. Desginervesker, eksotiske ferier og privatfly er fast inventar på bildedelingstjenesten, og sistnevnte prioritering kan trolig få mange til å snu seg i grava.

Det er nemlig ingen hemmelighet at klimakrisen er et hett tema i hele verden, også i Skandinavia. Internasjonal flytrafikk anslås å stå for rundt to prosent av de samlede klimagassutslippene i verden, og nå oppfordrer Löwengrip unge til å fly mer privat.

I et nytt intervju med Breakit forteller «Blondinbella» om hvilke tanker hun har rundt sitt nye selskap, som er ventet å etableres i New York mot slutten av sommeren. Planen er å hjelpe privatfly-industrien med å markedsføre seg selv, og fokuset vil særlig ligge på det amerikanske markedet og få unge til å fly mer.

- Denne diskusjonen om miljøspørsmål og fly er en veldig svensk diskusjon, den er ikke spesielt global, sier bloggeren blant annet, og hevder at flytrafikken ikke diskuteres på samme måte rundt om i verden.

Kritisert og hengt ut

- Jeg velger å se på det utifra at privatflyvningen øker mer og mer, og vi går mot et skifte i bransjen der flere flyr privat for en billigere penge, sier Löwengrip, som framover vil hjelpe flyselskap med å nå yngre målgrupper.

Det får flere til å se rødt, i hvert fall om vi skal tro kommentarene under 28-åringens siste Instagram-innlegg.

- Du er jo helt ute og sykler om du mener at det å fly ikke er en internasjonal diskusjon, men bare en svensk diskusjon. Endre på det i stedet for å akseptere at resten av verden ligger etter, skriver en.

- Dette er det sykeste, lyder en annen kommentar.

- Du jobber i motsatt retning av resten av verden, skriver en tredje, mens flere påpeker at Löwengrips uttalelser er «det dummeste de har hørt».

- Helvete Isabella. Du vet virkelig hvordan du skal påvirke miljøet, du.

- Du DRITER jo fullstendig i miljøet. Fy faen altså ..., skriver en annen.

Ifølge Aftonbladet har flere svenske influensere, inkludert «Blondinbella», blitt kritisert og hengt ut på Instagram-kontoen «Intetanende influensere». I forbindelse med den pågående debatten har riktignok Löwengrip tidligere innrømmet at hun ikke kommer til å slutte å fly, men at hun ønsker å fokusere på miljøet på andre måter.

Bloggeren har blant annet lyst til å jobbe med den svenske klimaaktivisten, Greta Thunberg (16), som virkelig har vært i vinden den siste tida.

- Greta, jeg strekker ut en hånd til deg. Kom gjerne til selskapet vårt og hjelp oss, skrev Löwengrip på sin blogg i februar, skriver Aftonbladet.

Under EU-valget i helgen gjorde grønne partier det svært godt, og ifølge den svenske avisa skyldes det blant annet nettopp Thunbergs engasjement.

PHOTOSHOP: Johanna Emma Olsson er en av Sveriges mest kjente influencere. Nå er hun i hardt vær etter en Photoshop-tabbe. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Åpen om sitt privatflyforbruk

Thunberg reiser, i motsetning til Löwengrip, med tog rundt i Europa, og da hun tidligere i år deltok på World Economic Forum i Davos, uttalte 16-åringen at det er galskap å velge å fly privatfly til et møte hvor klimaspørsmål skal diskuteres.

REAGERER: Greta Thunberg har blitt en fanebærer for mange unge det siste året. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: Greta Thunberg har blitt en fanebærer for mange unge det siste året. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Löwengrip er imidlertid ikke den eneste som erkjenner at hun ikke vil slutte å fly. Det gjorde nemlig også den norske hotellkongen Petter Stordalen (56), som er en stor forkjemper for klimaet sammen med kona Gunhild Stordalen (40), tidligere denne måneden.

- Ja, jeg kjører privatfly. Men jeg kan ikke la være å jobbe for miljøet for det. Folk får bare kritisere meg. Det hadde vært mye verre om jeg ikke brydde meg om miljøet, sa Stordalen da han møtte preses Helga Haugland Byfuglien for å drøfte verdier, forvaltninger og moral.

Saken fortsetter nedenfor.

PRIS: Stiftelsen Fritt Ords Pris 2019 ble onsdag kveld tildelt Natur og Ungdom og Greta Thunberg for deres bidrag til å gjøre klima- og miljødebatten handlingsrettet og mobiliserende. Video: Privat / NTB Scanpix Vis mer

Nettavisen har tidligere skrevet om Stordalens privatflybruk.

Den internasjonale flydatabasen viser at privatflyet hans ble benyttet til tolv turer i løpet av april. Ifølge en CO₂-kalkulator utgjør utslippene i april omtrent 93,72 tonn CO₂. Det tilsvarer en nordmanns gjennomsnittlig kjøring av dieselbil i 19 år.

Flyet, en Bombardier Challenger 350, står i eie av Strawberry, hovedkonsernet til Petter Stordalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer