- Topper listen over tidenes verste Coachella-antrekk

Kjendisenes festivalmote treffer ikke alltid blink.

(Dagbladet): California-festivalen Coachella er i gang, noe som er godt synlig i internasjonal presse, samt på kjendisenes egne kontoer i sosiale medier.

rainbow braids ?

A photo posted by King Kylie (@kyliejenner) on

Festivalen er ikke bare et sted hvor man får oppleve et bredt utvalg av live-musikk, da det for mange også er en se og bli sett-begivenhet.

Opp gjennom årene har kjendisene både blitt hyllet og fått totalslakt for sine valg på motefronten. Hva gjelder sistnevnte har blant andre Katy Perry og Emma Roberts allerede fått kjenne moteekspertenes ubarmhjertige dom. 

- Katy Perry er jo ikke akkurat fremmed for å sjokkere. Denne gangen stilte hun i en lyseblå kjole med gitarprint og slip ins med rosa pels. Kanskje ikke akkurat det mest anvendelige festivalantrekket, sier moteekspert og redaktør i Vixen, Ida Elise Einarsdottir.

- Setter standarden Hun forklarer overfor Dagbladet at Coachella-festivalen muligens er den mest toneangivende festivalen når det kommer til festivalmoten.

A photo posted by King Kylie (@kyliejenner) on

- Med fare for å få musikk-Norge på nakken; det er ikke bare musikken som er viktig på festival, også moteaspektet står sterkt. Spesielt på Coachella-festivalen, som er kjendistung og som på mange måter setter standarden for festivalmoten fordi den kickstarter festivalsesongen. 

Can we take our new flamingo friends to the grounds #Coachella ? @funboylife @sarasampaio ?

A photo posted by Constance Jablonski (@constancejablonski) on

Under årets festival deltar blant andre Kendall Jenner, Ellie Goulding, Miranda Kerr, Ruby Rose, Taylor Swift og Brooklyn Beckham - for å nevne noen.

- Litt for bokstavelig Mens noen kjendiser både overrasker og imponerer år etter år, finnes det dem som kanskje ikke er like heldig.

All the Ladiessss ??????

A photo posted by Constance Jablonski (@constancejablonski) on

- Paris Hilton er en annen som topper listen over tidenes verste Coachella-antrekk da hun i 2012 tok festivaltrenden litt for bokstavelig. Et godt eksempel på at det enkle ofte er det beste, eller i alle fall at man ikke trenger å fusjonere alle trender i ett og samme antrekk. 

- Samme må kunne sies da hun i 2014 da hun stilte i en dominatrix-inspirert skinnbikini og ikke mye mer.

- Sexy blondekjole Einarsdottir mener Bella Hadid, samt Kendall og Kylie Jenner er tre gode eksempler på kjendiser som så langt har imponert under årets Coachella.

Gettin my baby's lip kit onnnn! The most fire lipstick ever. Love you muffin ?? #day2

A photo posted by Bella Hadid (@bellahadid) on

- Kendall Jenner skuffer sjeldent, og denne gangen var intet unntak. Hun kjørte en tradisjonell festivalstil den ene dagen med avklipte denimshorts og en enkel svart topp, gladiatorsandaler og tilbehør i lysebrunt skinn.

Happy bday @giselecoria !!!! Love u ??????? #throwback #coachella #missedyouhere

A photo posted by @alessandraambrosio on

- Den andre dagen var hun iført en sexy kremfarget blondekjole med cut-outs, flate sandaler, statementsmykke og runde solbriller.

- Dropp dette gutter Moteeksperten forklarer at også søsteren Kylie Jenner traff blink med sin 90-tallsstil med pastellfarget hår, slip dress med hvit t-skjorte under, grove boots og Louis Vuitton-skjerf knytt på hodet. 

Watching @calvinharris like ? #coachella

A photo posted by Taylor Swift (@taylorswift) on

- Hva bommer folk oftest på når det kommer til festivalantrekk?

With my wonderful daughter, Sophia at Coachella.... She was my bodyguard!

A photo posted by Sly Stallone (@officialslystallone) on

- Jeg tror det er lett å henge seg opp i trender, for så å ukritisk adoptere de i stedet for å gjøre de til en del av egen stil. Det kan fort føre til at det blir litt for mye av det gode. Dessuten - det som fungerer på Coachella fungerer kanskje ikke like godt på Øya. Også er det så klart noen uskrevne regler, som å ikke ha på høye hæler, ikke ha med paraply og for gutta - dropp bar overkropp. 

??

A photo posted by Hailey Baldwin (@haileybaldwin) on

Einarsdottir forklarer at festivalmoten på mange måter er knyttet til typen festival en deltar på.

- Man ser gjerne en annen tendens på Coachella enn på Øya der «festivaluniformen» med denimshorts, band t-skjorte, skinnjakke, Converse-sko og totebag står sterkt.

- En av festivalens aller største trender, som jeg er helt sikker at kommer til å følge oss gjennom festivalsommeren, er bandanen. Også chockeren, som er tilbake i motebildet med 90-tallstrenden, stod sterkt. Den er den nye blomsterkransen. 

Se kjendisenes private Coachella-bilder under: