Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bill Cosby:

Toppløsaktivist anholdt da hun forsøkte å nærme seg Cosby

Forsøkte å nærme seg overgrepstiltalte Bill Cosby på vei inn i retten mandag.

PÅ VEI INN I RETTEN: En toppløsaktivist ble anholdt da hun forsøkte å nærme seg komiker Bill Cosby. Foto: AP Photo / NTB scanpix
PÅ VEI INN I RETTEN: En toppløsaktivist ble anholdt da hun forsøkte å nærme seg komiker Bill Cosby. Foto: AP Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsbyrået AP blir aktivisten utspurt av en dommer, ettersom hun har hevdet at en i juryen i Cosby-saken hadde sagt til henne at han trodde Cosby var skyldig.

Utspørringen av aktivisten skjer like før innledningsforedragene skulle bli holdt under første dag i rettssaken mot den overgrepstiltalte komikeren Bill Cosby i Philadelphia mandag morgen lokal tid.

80-åringen møter retten i andre runde i en sak hvor han er tiltalt for å ha dopet ned og voldtatt en kvinne i hjemmet sitt i Philadelphia i 2004. Den forrige rettssaken ble erklært ugyldig etter at juryen ikke kom til enighet om skyldspørsmålet.

AKTIVIST: Her er kvinnen som ble anholdt. Hun var en av flere kvinner som hadde samlet seg til protester utenfor retten da Cosby ankom. Foto: NTB scanpix
AKTIVIST: Her er kvinnen som ble anholdt. Hun var en av flere kvinner som hadde samlet seg til protester utenfor retten da Cosby ankom. Foto: NTB scanpix Vis mer

Aktoratet har samlet sammen en rekke vitner for å etablere et bilde av en mann hyllet som «USAs far» har levd et dobbeltliv som en av Hollywoods største overgripere.

Cosbys advokater har på sin side forsøkt å angripe fornærmede Andrea Constand og fremstille henne som en «grådig løgner», samtidig som de har anklaget de andre kvinnene som har stått fram med anklager mot Cosby for å være ute etter oppmerksomhet.

Runde to av Cosby-saken er ifølge AP den første høyprofilerte overgrepsrettssaken i kjølvannet av metoo-kampanjen, og kvinnen som ble anholdt var en av flere kvinner som hadde samlet seg til protester utenfor retten da Cosby ankom.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!