PÅ VEI INN I RETTEN: En toppløsaktivist ble anholdt da hun forsøkte å nærme seg komiker Bill Cosby. Foto: AP Photo / NTB scanpix
PÅ VEI INN I RETTEN: En toppløsaktivist ble anholdt da hun forsøkte å nærme seg komiker Bill Cosby. Foto: AP Photo / NTB scanpixVis mer

Bill Cosby:

Toppløsaktivist anholdt da hun forsøkte å nærme seg Cosby

Forsøkte å nærme seg overgrepstiltalte Bill Cosby på vei inn i retten mandag.

Ifølge nyhetsbyrået AP blir aktivisten utspurt av en dommer, ettersom hun har hevdet at en i juryen i Cosby-saken hadde sagt til henne at han trodde Cosby var skyldig.

Utspørringen av aktivisten skjer like før innledningsforedragene skulle bli holdt under første dag i rettssaken mot den overgrepstiltalte komikeren Bill Cosby i Philadelphia mandag morgen lokal tid.

80-åringen møter retten i andre runde i en sak hvor han er tiltalt for å ha dopet ned og voldtatt en kvinne i hjemmet sitt i Philadelphia i 2004. Den forrige rettssaken ble erklært ugyldig etter at juryen ikke kom til enighet om skyldspørsmålet.

AKTIVIST: Her er kvinnen som ble anholdt. Hun var en av flere kvinner som hadde samlet seg til protester utenfor retten da Cosby ankom. Foto: NTB scanpix
AKTIVIST: Her er kvinnen som ble anholdt. Hun var en av flere kvinner som hadde samlet seg til protester utenfor retten da Cosby ankom. Foto: NTB scanpix Vis mer

Aktoratet har samlet sammen en rekke vitner for å etablere et bilde av en mann hyllet som «USAs far» har levd et dobbeltliv som en av Hollywoods største overgripere.

Cosbys advokater har på sin side forsøkt å angripe fornærmede Andrea Constand og fremstille henne som en «grådig løgner», samtidig som de har anklaget de andre kvinnene som har stått fram med anklager mot Cosby for å være ute etter oppmerksomhet.

Runde to av Cosby-saken er ifølge AP den første høyprofilerte overgrepsrettssaken i kjølvannet av metoo-kampanjen, og kvinnen som ble anholdt var en av flere kvinner som hadde samlet seg til protester utenfor retten da Cosby ankom.

(NTB)