Keira Knightley:

Tordner mot hertuginnen: - Jeg husker avføringen, spyet, blodet

Går til angrep på hertuginne Kate og utleverer dypt personlige detaljer.

KRASS KRITIKK: Skuespiller Keira Knightley tar et oppgjør med hertuginne Kate i et særs utleverende og ærlig innlegg. Foto: NTB Scanpix
KRASS KRITIKK: Skuespiller Keira Knightley tar et oppgjør med hertuginne Kate i et særs utleverende og ærlig innlegg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et feministisk essay retter den britiske skuespilleren Keira Knightley (33) krass kritikk mot Storbritannias hertuginne Kate (36).

Ifølge The Guardian er førstnevnte en av mange offentlige profiler som har bidratt med en tekst i boka «Feminists Don't Wear Pink and Other Lies». I Knightleys innlegg, som er titulert «Det svake kjønn», tar 33-åringen et kraftig oppgjør med måten Kate framstiller det å nettopp ha født et barn.

Tradisjonelt sett har hertuginnen stilt opp på sykehustrappa foran fotografene kort tid etter fødsel. I alle tre tilfeller har hun vært nysminket, velkledd og tilsynelatende sprek og opplagt. Dette imaget mener Knightley ikke stemmer overens med virkeligheten.

- Dekket i blod

For å understreke sitt poeng tegner skuespilleren et brutalt bilde av da hun fødte dattera Edie (3). Sistnevnte kom for øvrig til verden bare en dag før hertuginnen fødte prinsesse Charlotte i 2015.

«Vaginaen min revnet. Du kom ut med åpne øyne. Armene i været. Skrikende. De la deg oppå meg, dekket i blod, og vernix (talgliknende stoff, journ.anm.), hodet ditt er deformert av fødselskanalen. Pulserende, gispende, skrikende», heter det i innlegget, ifølge Harpers Bazaar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer