<strong>IKKE REDD FOR REAKSJONER:</strong> Den svenske artisten Tove Lo er igjen i medienes søkelys etter at hun stilte opp på prisutdeling iført en såkalt «livmorkjole». Foto: NTB Scanpix
IKKE REDD FOR REAKSJONER: Den svenske artisten Tove Lo er igjen i medienes søkelys etter at hun stilte opp på prisutdeling iført en såkalt «livmorkjole». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tove Lo vekker oppsikt med «livmorkjole» bare få uker etter kontroversielt onani-stunt

- Det hun gjør fungerer jo, mener moteekspert. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den svenske sangerinna Ebba Tove Elsa Nilsson (29), kanskje bedre kjent under artistnavnet Tove Lo, er like usjenert av scenen som hun er på scenen.

Nok en gang skaper det svenske stjerneskuddet overskrifter i hjemlandet, etter at hun dukket opp på ARIA Awards, iført det hun selv kaller en «livmorkjole».

Uterus dress for #ARIAS 😘 MADE BY @emeliejanrell @crapdiem

Et bilde publisert av Tove Lo (@tovelo)

Det gjennomsiktige plagget, med et påsydd motiv av det som skal forestille en livmor og eggstokker, etterlater ikke mye til fantasien.

Ifølge Expressen har reaksjonene fra fansen ikke latt vente på seg. Flere kritiserer artisten blant annet for å bruke en hver anledning til å kle av seg.

- Dette var et helt grusomt antrekk, lyder en av mange kommentarer på Instagram.

På tross av kritikken, er det også flere som hyller den svenske stjerna for at hun tør å skille seg ut fra mengden.

- Fått oppmerksomhet

Moteekspert og Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir har forståelse for at noen kan reagere på antrekket, men tar likevel Tove Lo i forsvar.

- Jeg kan skjønne at folk synes det er en spesiell kjole, men jeg synes ikke det er et superoverraskende plagg til henne å være.

- I det siste er Tove Lo blitt kjent for å ta et standpunkt hva gjelder kjønnspositivisme, og sånn sett er nok dette plagget mer et politisk statement enn et forsøk på å være motebevisst, sier Einarsdottir til Dagbladet.

<strong>FEMINIST:</strong> Tove Lo er blitt kjent for sine oppsiktsvekkende opptredener. Her står hun på scenen i forbindelse med en konsert i London tidligere denne måneden. Foto: Carsten Windhorst/WENN.com
FEMINIST: Tove Lo er blitt kjent for sine oppsiktsvekkende opptredener. Her står hun på scenen i forbindelse med en konsert i London tidligere denne måneden. Foto: Carsten Windhorst/WENN.com Vis mer

Videre forklarer hun at det er forfriskende å se profilerte personer bruke klær og mote som et verktøy for å få frem sine uttrykk.

- Tove Lo har jo fått oppmerksomhet og omtale hos en rekke internasjonale motesider, så det hun gjør fungerer jo. Vi har jo sett at motebransjen er i endring, hvor både designere og motehus har tatt grep for å viske ut kjønnsgrensene.

Moteeksperten mener at vi i disse tider står overfor et paradigmeskifte hva gjelder mote- og trendbildet.

- Hun ser en skjevhet i samfunnet og bruker mote som et verktøy til å gjøre noe med det. Sånn sett er Tove Lo et forbilde og en viktig stemme, ikke bare for unge jenter, men for kvinner verden over, mener Einarsdottir.

- Direkte upassende

Den selvproklamerte feministen ser imidlertid ikke ut til å la seg knekke.

I løpet av kort tid har Tove Lo gjentatte ganger servert publikum og fans kontroversielle og oppsiktsvekkende opptredener.

Da hun nylig gjestet den svenske utgaven av «Idol», satte flere svensker fredagstacoen i halsen.

Den freidige 27-åringen tok seg nemlig på skrittet under framføringen av låta «Cool Girl», noe som utløste ramaskrik i sosiale medier.

Twitter-brukeren Evelina Rönnung beskrev blant annet Los opptreden som «direkte upassende».

Artisten skapte onani-virak også tidlig i november, da hun slapp kortfilmen «Fairy Dust».

I filmens siste scene ligger hun og onanerer, akkompagnert av tonene fra sin egen låt, «What I want for the night (Bitches)».

Det ble for sterk kost for Youtube, som sensurerte videoen.

<strong>POPULÆR:</strong> Selv om Tove Los artistiske uttrykk er blitt gjenstand for kritikk, har hun likevel en enorm følgerskare. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Selv om Tove Los artistiske uttrykk er blitt gjenstand for kritikk, har hun likevel en enorm følgerskare. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til tross for sjokkerende scene-show har Tove Lo hatt stor internasjonal suksess med sin musikk, der hun blant annet har turnert sammen med popstjerna Katy Perry.

29-åringen er også blitt stemplet som Sveriges mørkeste pop-eksport av magasinet Rolling Stones.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer