Prins Harrys bokbombe

Trakk boka - så angret han

Forlagskilder hevder at prins Harry ikke ville utgi selvbiografien sin. Han skal på nytt ha endret mening etter at dronning Elizabeth døde i september 2022.

ANGRET: Prins Harry skal visstnok ha trukket boka før publisering. Foto: Chris Young/ AP
ANGRET: Prins Harry skal visstnok ha trukket boka før publisering. Foto: Chris Young/ AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Harrys (38) selvbiografi «Spare» er å finne i butikkhyllene neste uke. Det er knyttet store forventninger til boka, og natt til torsdag ble det lekket nye oppsiktsvekkende detaljer om intrigene innad i den britiske kongefamilien.

En amerikansk forlagskilde hevder nå at Harry skal ha ønsket å kansellere publiseringen av selvbiografien «Spare» etter sitt besøk til Storbritannia i fjor sommer.

Det melder den britiske storavisa The Times.

AVSLØRINGER: Prins Harry slipper sin selvbiografi «Spare». Der kommer det flere avsløringer. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Forlaget som jobbet med «Spare», ble fortalt at Harry ønsket å trekke boka i sin helhet.

- Boka har vært klar til publisering lenge, men prins Harry stanset publiseringen etter at han hadde besøkt bestemoren sin, den nå avdøde dronning Elizabeth i forbindelse med hennes platinajubileum i juni 2022. Det var en mørk dag for alle - alle hadde jobbet hardt med de forventningene om at det skulle bli en av de største og mest historiske bøkene vi noen gang kom til å få utgitt, uttalte en forlagskilde som skal ha vært involvert i utgivelsen av «Spare».

Beslutningen om ikke å publisere ble tatt to uker etter at hertugen og hans kone Meghan Markle hadde besøkt London for å delta på jubileumsfeiringen.

Selv om det aldri har blitt gitt noen definitiv grunn for hans plutselige snuoperasjon, gikk det rykter innad blant utgiverne om at Harry hadde fått et ultimatum av kongehuset.

HARRY OG MEGHAN: Slik vil dokumentaren påvirke kong Charles og det britiske folk. Video: Netflix Vis mer

- Ryktet som florerte var at det ble gjort klart for ham at dersom han publiserte boka mens dronningen fortsatt var i live, kom han til å ødelegge det allerede brokete forholdet til familien.

Kilden hevder også at et svimlende forskudd skal ha vært med på å få 38-åringen til å helle mot utgivelse.

Det hevdes også at prins Harry skal ha signert en avtale på 20 millioner dollar for å skrive fire bøker i samarbeid med Penguin Random House i 2021.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer