<strong>TRAMTEATERET:</strong> &nbsp;Pelle Parafin Bøljeband med gjester. Første rekke fra venstre: Pelle Parafin, Leon Latex, Frida Frosk. Annen rekke: Sandra Salamander, Guttorm Grevling, Ragna Rekkverk (Anne Nyutstumo), Ronny og Randi.
Bakerst står Billy Betong. Foto: Talent Music Organisation/SCANPIX
TRAMTEATERET:  Pelle Parafin Bøljeband med gjester. Første rekke fra venstre: Pelle Parafin, Leon Latex, Frida Frosk. Annen rekke: Sandra Salamander, Guttorm Grevling, Ragna Rekkverk (Anne Nyutstumo), Ronny og Randi. Bakerst står Billy Betong. Foto: Talent Music Organisation/SCANPIX Vis mer

Tramteatrets Anne Nyutstumo er død

- Det er et stort tomrom etter henne. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skuespilleren og musikeren Anne Nyutstumo er død, 59 år gammel.

Nyutstumo er kanskje mest kjent for sine ti år i Tramteatret (sammen med broren John Nyutstumo), og ikke minst for sin rollefigur Ragna Rekkverk i TV-suksessen «Pelle Parafins Bøljeband».

I felles uttalelse til Dagbladet forteller Tramteaterets Liv Aakvik og Kine Hellebust at Nyutstumo vil bli dypt savnet. De informerer at hun gikk bort natt til søndag.

- Anne var en veldig god og støttende kollega som stilte opp på det meste. Hun var optimistisk og jobbet seriøst med alle oppgaver. Vi jobbet tett sammen i Tramteatret fra 1979 til 1984, og i 1989 startet vi sammen med Liv Aakvik As Dameteater & søn. For to år siden, etter at hun var blitt syk, ville hun likevel være med i det nye teaterprosjektet vårt.

- Slik skulle det ikke gå.

- Det er et stort tomrom etter henne. Men vi vil fortsette med prosjektet vårt, og skape en framføring Anne ville vært stolt av. Minnene våre er mange, og de kan ingen ta fra oss.

<strong>2003:</strong> Tramteatret i Oslo Konserthus. Bildet er hentet fra en pressekonferanse som de holdt i Oslo. Anne Nyutstumo er avbildet som nummer to fra venstre. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
2003: Tramteatret i Oslo Konserthus. Bildet er hentet fra en pressekonferanse som de holdt i Oslo. Anne Nyutstumo er avbildet som nummer to fra venstre. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

Flere roller

Det ble laget tre serier på NRK med bøljebandet i henholdsvis 1980, 1981 og 1986. Også platene med musikken fra TV-serien ble populære.

Hun hadde også roller i dramaserien «Vestavind» og humorserien «Seier'n er vår» - begge på NRK, og i kortfilmen «Mors lille Ole» fra 2003.

Sammen med tidligere Tramteater-kollegaer Kine Hellebust og Liv Aakvik var hun involvert i AS Dameteater & søn, og spilte flere forestillinger sammen med dem, skriver NTB.

Nyutstumo var de senere årene blant annet knyttet til Teater Innlandet på Hamar. Der deltok hun i forestillingene «Drømmecontainer'n» (alene), «Pippi Langstrømpe» og «To Kerrs Pink og en Mandel».

Nyutstumo er den andre fra Tramteateret som er gått bort. Karl Evald Johansson, kjent for de fleste som Billy i Tramteatret, døde av kreft på Lovisenberg Hospice i Oslo 1.juni 2007, meldte NRK.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer