Tone Sekelius:

Transkjønnet artist hetses: - Brutalt

Tone Sekelius åpner opp om hatkommentarene hun mottar på sosiale medier.

«MELODIFESTIVALEN»: Tone Sekelius deltok i årets «Melodifestivalen». Foto: Cracchiolo/Shutterstock/NTB
«MELODIFESTIVALEN»: Tone Sekelius deltok i årets «Melodifestivalen». Foto: Cracchiolo/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Svenske Tone Sekelius (25) har gjort suksess som artist, og kjempet blant annet om å representere hjemlandet under årets «Melodifestivalen», som er Sveriges svar på «Melodi Grand Prix».

I tillegg har artisten landet programlederjobb i svenske «Paradise».

Til tross for en lysende karriere, er ikke livet en dans på roser for stjerna.

GRAVID: Modellen Belle Lucia får hets i kommentarfeltet på Instagram etter at hun la ut et bikinibilde av seg selv, 6 måneder på vei i graviditeten. Vis mer

For ett og et halvt år siden kom hun ut som trans, og i P3-radioprogrammet «Morgonpasset», forteller hun at det ikke bare har vært enkelt.

- Graden av hatkommentarer er brutal, forteller hun, ifølge Aftonbladet.

Ekstreme motpoler

- Før kunne det være at noen synes jeg er stygg, greit nok. Men nå skal folk forminske meg og forminske transpersoner. De ler en bare rett opp i ansiktet når du vil fortelle om fremgang i prosessen deres, sier Sekelius.

Hetsen strømmet på da sangeren delte en video på TikTok av at hun hadde begynt på kvinnelige hormoner. Hun beskriver appen som en av de verste plattformene når det gjelder hets, ettersom du ikke nødvendigvis trenger å følge de du får opp snutter fra.

En video kan både få mange likes, og få stor spredning. Det kan ha sine ulemper, mener Sekelius.

VILL APPLAUS: Harry Styles holder konsert i Telenor Arena fredag 1. juli, og kommenterer skytingen som kostet to personer livet i Oslo sentrum lørdag 25. juni. Video: Sigrid Hvidsten Vis mer

- Da skal alle ha noe å si, så da kommer de ekstreme motpolene. Folk som viser kjærlighet viser enda mer støtte, og folk som hater...det er så grove saker og alt handler om mine største usikkerheter, sier 25-åringen åpenhjertig.

- Mye kjærlighet

På en dårlig dag innrømmer stjerna at hun kan stille spørsmål ved hele sin eksistens. Men hun ser likevel positivt på å være i søkelyset.

VANSKELIGE DAGER: Artisten Dua Lipa kommenterer Oslo-skytingen fra scenen søndag. Vis mer

- Vil man ha hjelp, så finnes det veldig mye hjelp å få. Vil man ha kjærlighet, finnes det veldig mye kjærlighet å få.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer