Isabel Adrian:

Tre menn dømt til fengsel etter ranet

Realitystjerna får erstatning på 597 244 svenske kroner.

DOMMEN ER KLAR: I februar ble Isabel Adrian ranet og overfalt. Nå er tre menn dømt til fengsel. Foto: NTB Scanpix
DOMMEN ER KLAR: I februar ble Isabel Adrian ranet og overfalt. Nå er tre menn dømt til fengsel. Foto: NTB ScanpixVis mer

I midten av april ble tre personer tiltalt for overfall og medvirkning til overfall, etter at realitystjerna Isabel Adrian (41), kjent fra «Svenske Hollywoodfruer», i februar ble ranet i et parkeringshus i Stockholm.

Ifølge Aftonbladet skal Adrian ha vært på vei ut av parkeringshuset, midt på dagen, da to ranere sperret for bilen hennes - og brøt seg inn. Gjerningspersonene skal ha slått 41-åringen i hodet med en pistol, og truet henne til å gi fra seg flere verdisaker.

Nå er dommen klar, og de tre mennene er dømt til fengsel, ifølge Expressen.

Mens mannen som var sjåføren under ranet er dømt til tre og et halvt års fengsel for ran, får de to andre mennene to og ett års fengselsstraff for medvirkning til ran. De tre mennene må også totalt betale Adrian 597 244 svenske kroner i erstatning.

En fjerde mistenkt gjerningsmann er ifølge avisa fortsatt på frifot, og etterlyst internasjonalt.

OVERFALT: Isabel Adrian (nummer to fra høyre) ble i vinter overfalt og ranet i Stockholm. Nå er tre menn dømt til fengsel. Her er hun sammen med realitykollegene Maria Montezami, Margareta Svensson og Gunilla Persson. Foto: TV3
OVERFALT: Isabel Adrian (nummer to fra høyre) ble i vinter overfalt og ranet i Stockholm. Nå er tre menn dømt til fengsel. Her er hun sammen med realitykollegene Maria Montezami, Margareta Svensson og Gunilla Persson. Foto: TV3 Vis mer

Snakket ut om ranet

Adrians advokat, Emma Ragnarsson, uttalte i en pressemelding i slutten av februar at hennes klient hadde det svært vanskelig etter hendelsen, og i slutten av april snakket Adrian for første gang ut etter det dramatiske ranet. Det gjorde hun i det svenske tv-programmet «Efterlyst».

- Han åpnet døra og satte pistolen mot tinningen min, sa 41-åringen i programmet, gjengitt av Expressen.

- DU ER EN PSYKOPAT: I ukens episode av TV3-programmet samles både Åsa Vesterlund, Gunilla Persson, Maria Montazami og Isabel Adrian til frokos. Tradisjonen tro forløper ikke møtet uten dramatikk. Video: TV 3 Vis mer

Hollywoodfrua fortalte videre at hun prøvde å gjøre motstand, men at hun som følge av å bli slått i hodet opplevde det som at hun «svimte av en stund».

Deretter skal nok en gjerningsmann ha kommet til bilen, og Adrian ble fratatt både klokke og mobiltelefon. Ranerne skal også ha fått med seg realityprofilens veske, der det lå husnøkler og penger.

- Jeg bare skriker, det er kaos. Og han drar så hardt at jeg tenker at «nå dør jeg». Jeg vet ikke hva som kommer til å skje, fortalte 41-åringen om ranet.

Adrian skal ha blitt frastjålet eiendeler til en verdi av nærmere én million svenske kroner før ranerne stakk av. Mens ranerne løp ut av garasjen, og ble fanget opp av overvåkningskameraene, forlot 41-åringen garasjen gjennom en nødutgang.

Flere ubehageligheter

41-åringen er gift med den svenske DJ-en og plateprodusenten Steve Angello (36), kjent fra gruppa «Swedish House Mafia». Paret er til vanlig bosatt i USA, men de har flere leiligheter rundt om i Sverige.

BERØMT EKTEMANN: Isabel Adrian er gift med den svenske DJ-en og plateprodusenten Steve Angello, kjent fra «Swedish House Mafia». Foto: NTB Scanpix
BERØMT EKTEMANN: Isabel Adrian er gift med den svenske DJ-en og plateprodusenten Steve Angello, kjent fra «Swedish House Mafia». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dette er for øvrig ikke første gang Adrian opplever ubehageligheter. På midten av 2000-tallet opplevde hun å bli forfulgt av en sinnsforstyrret mann.

- Han trodde at han var gift med meg og at Steve hadde kidnappet meg. Det var en veldig tøff tid, fortalte Adrian i tv-programmet «Realitystjernene på godset» i 2016, ifølge avisa Aftonbladet.