«Tre nøtter»-prinsen til Dagbladet: - Trodde aldri eventyret vårt skulle bli så stort

Den 43 år gamle juleklassikeren er for mange tradisjon.

FORTSATT STILIG: Pavel Travnicek var bare i 20-åra da han spilte rollen som prins i «Tre nøtter til Aksepott». Nå er han 65 år, og fortsatt en stilig kar. Foto: Det tsjekkiske filminstitutt / Privat
FORTSATT STILIG: Pavel Travnicek var bare i 20-åra da han spilte rollen som prins i «Tre nøtter til Aksepott». Nå er han 65 år, og fortsatt en stilig kar. Foto: Det tsjekkiske filminstitutt / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvert år samles tusenvis av nordmenn foran tv-skjermen for å få med seg julekavalkadene de forskjellige kanalene sender.

For mange har den østtysk-tsjekkoslovakiske eventyrfilmen blitt en tradisjon, fra NRK sendte den første gang i 1975.

Den kjekke prinsen i filmen spilles av Pavel Travnicek.

Tsjekkeren har nå blitt 65 år gammel, og bor i Praha. Til Dagbladet forteller han at juleklassikeren var tidenes startskudd for karrieren hans.

Fikk rollen som student I en e-post til Dagbladet skriver Travnicek, via sin kjæreste og manager Monika Fialkova, at det var i studietiden han fikk rollen som prinsen.

- Jeg studerte i Brno, på dans- og musikkakademiet der. Også fikk jeg høre om en audition i Praha, og ante ikke hva det gikk ut på. Men jeg dro dit, uten å ta det for mye på alvor. Jeg gjorde en skjermtest der, og til slutt fikk jeg rollen, skriver han.

Han forteller at han er glad regissør Václav Vorlíek valgte akkurat ham til å spille prinsen, for det hadde møtt opp mange andre som var interreserte i den rollen.

Måtte lære å ri Travnicek forteller at det var alt annet enn enkelt å sjonglere rollen som teaterstudent og kommende filmstjerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer