«Farmen» 2019:

Trekker alvorlig anklage

Leif Haugo Stavenjords realitykollega mener uttalelsen aldri skulle vært gitt.

STORBRÅK: Leif Haugo Stavenjord har sørget for store overskrifter i norske medier denne uka. Nå vil han ha alt på det rene. Foto: Alex Iversen / TV 2
STORBRÅK: Leif Haugo Stavenjord har sørget for store overskrifter i norske medier denne uka. Nå vil han ha alt på det rene. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kunne Dagbladet avsløre at en av «Farmen»-deltakerne helte terpentin over deler av matlageret - i et forsøk på å ødelegge ukesoppdraget.

Sabotasjestuntet skapte storm blant enkelte deltakere, som uttrykte et ønske om å politianmelde hendelsen. I ettertid har det kommet fram at det var Leif Haugo Stavenjord (53) som sto bak.

Overfor Dagbladet forklarte 53-åringen at hans intensjon var å ødelegge maten, men aldri å sette noen i fare. Derfor varslet realityprofilen også selv TV 2 om at han hadde sabotert kornet.

- Ikke drapsforsøk

53-åringen opplever imidlertid nå at saken er dratt helt ut av proporsjoner. Onsdag siterte nemlig VG en anonymisert deltaker på at hendelsen var «et drapsforsøk», noe Haugo Stavenjord beskriver som en grunnløs og svært alvorlig anklage.

Artikkelen fortsetter under:

Av hensyn til programinnhold velger Dagbladet å ikke identifisere deltakeren som framsatte anklagen i VG. Vedkommende vil imidlertid presisere at uttalelsen aldri skulle vært gitt.

- Fakta er, slik Leif har erkjent, at han forgiftet maten med terpentin. Inne på gården ble mye sagt i kampens hete, men jeg vil ikke omtale dette som et drapsforsøk, det trekker jeg tilbake, sier deltakeren til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer