James Franco:

Trekker anklagene om seksuell trakassering

I oktober 2019 rettet to kvinner et søksmål mot skuespilleren. Nå skal de ha kommet til enighet.

INNGÅTT FORLIK: Kvinnene som gikk til søksmål mot skuespiller James Franco har nå trukket anklagene. Foto: Valerie Macon / AFP / NTB
INNGÅTT FORLIK: Kvinnene som gikk til søksmål mot skuespiller James Franco har nå trukket anklagene. Foto: Valerie Macon / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Hollywood-stjerna James Franco (42) har i flere år hatt rykte på seg for å drive med upassende oppførsel. Blant annet var det flere som reagerte da han i 2014 inviterte med seg en 17-åring på et hotellrom, og seinere ble han også anklaget for flere tilfeller av seksuell trakassering.

I 2018 sto fem kvinner fram med det de mener var upassende oppførsel fra skuespillerens side, der fire av disse hadde vært studenter av ham ved skuespillerskolen han var lærer på, ifølge New York Daily News.

Året etter, i 2019, gikk to av kvinnene, Sarah Tither-Kaplan og Toni Gaal, til søksmål mot skuespilleren. Nå, to år seinere, har partene inngått forlik, ifølge Hollywood Reporter.

SIMULERER SEX: Hollywood-gutta Seth Rogen og James Franco med heftig parodi på Kanyes musikkvideo. Vis mer

Trekker anklagene

Ifølge nettstedet, som har fått innsyn i rettsdokumentene, skjedde overenskomsten i midten av februar. I dokumentene kommer det ikke fram hvor mye penger som er involvert i avtalen.

Begge kvinnene har imidlertid valgt å trekke sine respektive anklager mot skuespilleren.

I 2014 åpnet den Oscar-nominerte skuespilleren en egen skuespillerskole, Playhouse West Studio 4, før han så seg nødt til å stenge den i 2017 - som en konsekvens av anklagene. Som nevnt var han også lærer der.

Kvinnene gikk også til søksmål mot skolen.

ERSTATTET: Kevin Spacey ble klippet ut fra filmen «All the Money in the World» etter flere anklager om seksuell trakassering. Regissøren valgte Christopher Plummer til å overta rollen som J. Paul Getty. Vis mer

- Misbrukte makt

Ifølge rettsdokumentene hevder Tither-Kaplan at 42-åringen kategorisk skal ha trakassert studentene sine, og at han brukte kjendisstatusen sin for det den var verdt.

- Jeg følte at han misbrukte makt, og det var en kultur der for utnyttelse av ikke-kjente kvinner og en kultur for at kvinner enkelt kunne erstattes, uttalte Tither-Kaplan til The Times.

I en gruppesexscene flere år tilbake spilte han med flere kvinner, blant andre Tither-Kaplan. Kvinnene skal ha hatt en form for beskyttelse i plast foran vaginaene sine, slik at oralsexscener ikke ble fullt så intime for skuespillerne som det virket på kamera.

Disse beskytterne skal Franco ha fjernet, noe som fikk flere av kvinnene til å føle seg utilpasse.

SUKSESS: James Franco har gjennom flere år vært å regne som en av de beste skuespillerne i Hollywood. Her avbildet med lillebror Dave Franco under en visning av filmen «The Disaster Artist». Rollen vant han en Golden Globe for. Foto: Dave Allocca / Starpix / REX / NTB
SUKSESS: James Franco har gjennom flere år vært å regne som en av de beste skuespillerne i Hollywood. Her avbildet med lillebror Dave Franco under en visning av filmen «The Disaster Artist». Rollen vant han en Golden Globe for. Foto: Dave Allocca / Starpix / REX / NTB Vis mer

Brøt tausheten

Som følge av anklagene har Franco fokusert på karrieren de siste åra. I 2018 dukket han imidlertid opp i et intervju på «The Late Show med Stephen Colbert». Der avviste han alle anklagene, noe han konsekvent har gjort hele veien.

I mars i fjor brøt han også tausheten om de alvorlige anklagene. Den gang gjorde han det i form av et skriftlig tilsvar til påstandene kvinnene kom med, ifølge rettsdokumenter People hadde fått innsyn i.

Der hevdet han at påstandene er «slibrige» og at kvinnene er «sultne på oppmerksomhet».

«Til tross for at de slibrige beskyldningene i anklagen har sørget for godt tabloidstoff, er de også falske og provoserende, juridisk grunnløse og feilaktig fremmet i form av et gruppesøksmål, mest for å oppnå maksimalt med oppmerksomhet», sto det i tilsvaret.

«Dette søksmålet er en parodi på rettssystemet og toppen av en udugelig kampanje som urettmessig har vanæret en god manns velfortjente rykte», sto det videre.

I det skriftlige tilsvaret hevdet også 42-åringen at Tither-Kaplan en rekke ganger skal ha vist takknemlighet for jobbmuligheten, og at kvinnene var klar over nakenscenene før de ble filmet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer