James Franco:

Trekker anklagene om seksuell trakassering

I oktober 2019 rettet to kvinner et søksmål mot skuespilleren. Nå skal de ha kommet til enighet.

INNGÅTT FORLIK: Kvinnene som gikk til søksmål mot skuespiller James Franco har nå trukket anklagene. Foto: Valerie Macon / AFP / NTB
INNGÅTT FORLIK: Kvinnene som gikk til søksmål mot skuespiller James Franco har nå trukket anklagene. Foto: Valerie Macon / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hollywood-stjerna James Franco (42) har i flere år hatt rykte på seg for å drive med upassende oppførsel. Blant annet var det flere som reagerte da han i 2014 inviterte med seg en 17-åring på et hotellrom, og seinere ble han også anklaget for flere tilfeller av seksuell trakassering.

I 2018 sto fem kvinner fram med det de mener var upassende oppførsel fra skuespillerens side, der fire av disse hadde vært studenter av ham ved skuespillerskolen han var lærer på, ifølge New York Daily News.

Året etter, i 2019, gikk to av kvinnene, Sarah Tither-Kaplan og Toni Gaal, til søksmål mot skuespilleren. Nå, to år seinere, har partene inngått forlik, ifølge Hollywood Reporter.

Trekker anklagene

Ifølge nettstedet, som har fått innsyn i rettsdokumentene, skjedde overenskomsten i midten av februar. I dokumentene kommer det ikke fram hvor mye penger som er involvert i avtalen.

Begge kvinnene har imidlertid valgt å trekke sine respektive anklager mot skuespilleren.

I 2014 åpnet den Oscar-nominerte skuespilleren en egen skuespillerskole, Playhouse West Studio 4, før han så seg nødt til å stenge den i 2017 - som en konsekvens av anklagene. Som nevnt var han også lærer der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer