Trekker bok: - Flaut

Forfatter og podkast-vert Einar Tørnquist trekker boka «198 land» etter at en grov faktafeil ble oppdaget.

GROV FEIL: Einar Tørnquist trekker boka Foto: Terje Bendiksby / NTB
GROV FEIL: Einar Tørnquist trekker boka Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder TV 2.

- Jeg våknet i dag og hadde fått masse meldinger fra noen små twittergrupper med norsk-rwandere som hadde funnet en helt horribel feil i boka mi, forteller Einar Tørnquist kanalen.

I boka omtaler Tørnquist folkemordet i Rwanda i 1994 - der mellom 800 000 og én million tutsier og moderate hutuer ble drept av hutuer, ifølge Store norske leksikon.

I boka står det imidlertid at rundt én million hutuer, og et mindre antall tutsier ble drept under folkemordet.

Det var den rwandiske organisasjonen Urukundo som oppdaget feilen på Twitter. Tørnquist har beklaget feilen overfor organisasjonen.

- Kast den i søpla!

Bakgrunnen for feilen stammer fra forfatterens podkast med samme navn som boka, forklarer Tørnquist overfor TV 2. I podkasten snakket Tørnquist med gjest Kashfa King Gashamura.

- Boka er satt opp på den måten at det er transkripsjoner fra podkasten. Alle kjenner jo til folkemordet i Rwanda. I podkasten snakket jeg med Kash, som flyktet i sin mors armer fordi han var tutsi. Men det jeg har sagt i podkasten, er ikke det som kom på trykk. Det har åpenbart vært slurv i korrekturlesningen, sier Tørnquist til TV 2.

- Jeg har ikke vært så involvert i dette, men det er jævlig flaut. Jeg har kontaktet forlaget og anmodet om å få boka trukket. De må bare få den vekk. Kast den i søpla! legger han til.

Beslutningen om å trekke boka omgående ble tatt torsdag morgen, skriver kanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer